1034 : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Linha 19 : Linha 19 :
=== [[França]] ===
=== [[França]] ===


Fin de la guèrra civila començada en [[1031]] que s'acabèt per una victòria dau rèi de França e dau [[Ducat de Normandia|duc de Normandia]]. La rèina Constància, a l'origina dau conflicte, moriguèt en julhet e leis insurgents, menats per [[Audoïn II de Bles]], foguèron militarament desfachs per lei Normands. Lei vencuts prestèron jurament de fidelitat au rèi que donèt lo [[ducat de Borgonha]] a son fraire Robèrt. Pasmens, aqueu don anava venir una fònt de problemas regulars per sei successors fins au sègle XIII. De mai, de tensions importantas demorèron entre [[Bles]] e lo rèi.
Fin de la guèrra civila començada en [[1031]] que s'acabèt per una victòria dau rèi de França e dau [[Ducat de Normandia|duc de Normandia]]. La rèina Constància, a l'origina dau conflicte, moriguèt en julhet e leis insurgents, menats per [[Audoïn II de Bles]], foguèron militarament desfachs per lei Normands. Lei vencuts prestèron jurament de fidelitat au rèi que donèt lo [[ducat de Borgonha]] a son fraire Robèrt. Pasmens, aqueu don anava venir una fònt de problemas regulars per sei successors fins au sègle XIII. De mai, de tensions importantas demorèron entre [[Bles]] e lo rèi entraïnant d'escaramochas regularas fins a la represa vertadiera dau conflicte en [[1039]].


===Euròpa===
===Euròpa===

Version del 4 març de 2014 a 10.21

1034
Descobridor o inventaire
Data de descobèrta
Contrari
Color
Simbòl de quantitat
Simbòl d'unitat
Proprietat de
Fondador
Compren
Data de debuta
Data de fin
Precedit per
Seguit per
Coordenadas
Ans :
1031 1032 1033  1034  1035 1036 1037

Decennis :
1000 1010 1020  1030  1040 1050 1060
Sègles :
Sègle X  Sègle XI  Sègle XII
Millennis :
Millenni I  Millenni II  Millenni III


Autres calendièrs :
Roman Chinés Gregorian Ebrieu Indó Musulman Persan Republican


Cronologia mensuala:
Gen - Feb - Mar - Abr - Mai - Junh
Julh - Ago - Set - Oct - Nov - Dec

Cronologias tematicas:
Literatura - Musica - Sciéncia - Espòrt

Aquesta pagina concernís l'an 1034 del calendièr gregorian.


Eveniments

Occitània

França

Fin de la guèrra civila començada en 1031 que s'acabèt per una victòria dau rèi de França e dau duc de Normandia. La rèina Constància, a l'origina dau conflicte, moriguèt en julhet e leis insurgents, menats per Audoïn II de Bles, foguèron militarament desfachs per lei Normands. Lei vencuts prestèron jurament de fidelitat au rèi que donèt lo ducat de Borgonha a son fraire Robèrt. Pasmens, aqueu don anava venir una fònt de problemas regulars per sei successors fins au sègle XIII. De mai, de tensions importantas demorèron entre Bles e lo rèi entraïnant d'escaramochas regularas fins a la represa vertadiera dau conflicte en 1039.

Euròpa

Mond

Arts

Sciéncias e tecnicas

Economia

Naissenças

Decèsses

Nòtas e referéncias