Pastre : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Cornelhac1 (discussion | contribucions)
Pagina novèla: <!-- Article redigit en lengadocian --> Un '''pastre''' es la persona que se dedica a la creatura, guida e guarda del bestial al aire liure. Especialament referit a las fedas, at...
 
Cornelhac1 (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 1 : Linha 1 :
<!-- Article redigit en lengadocian -->
<!-- Article redigit en lengadocian -->
Un '''pastre''' es la persona que se dedica a la creatura, guida e guarda del bestial al aire liure. Especialament referit a las [[feda]]s, atanben s'aplica a las cabras e vacas dins l'elevatge extensiu. Abitualament, pel exercici de son trabalh lo pastre s'ajuda de gossets que, dirigits pel pastre, condusissen lo bestial, pel que dichs gossets se nomenan gosset pastre.
Un '''pastre''' es la [[persona]] que se dedica a la creatura, guida e guarda del [[bestial]] al aire liure. Especialament referit a las [[feda]]s, atanben s'aplica a las [[cabra]]s e [[vaca]]s dins l'[[elevatge]] extensiu. Abitualament, pel exercici de son [[trabalh]] lo pastre s'ajuda de [[gosset]]s que, dirigits pel pastre, condusissen lo [[bestial]], pel que dichs [[gosset]]s se nomenan gosset pastre.


[[Categoria:Economia]]
[[Categoria:Economia]]

Version del 15 julhet de 2007 a 09.37

Un pastre es la persona que se dedica a la creatura, guida e guarda del bestial al aire liure. Especialament referit a las fedas, atanben s'aplica a las cabras e vacas dins l'elevatge extensiu. Abitualament, pel exercici de son trabalh lo pastre s'ajuda de gossets que, dirigits pel pastre, condusissen lo bestial, pel que dichs gossets se nomenan gosset pastre.