Tractats de Roma : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
JAnDbot (discussion | contribucions)
m robot Ajoute: el, he, lb, sh, uk Modifie: pt
ScArf~ocwiki (discussion | contribucions)
mCap resum de modificació
Linha 5 : Linha 5 :
S'agís :
S'agís :


* del '''Tractat instituent la Comunautat economica europèa'''. Es l’acte fondator de la [[Comunautat Economica Europèa]] ([[CEE]]). Foguèt signat per l’[[Alemanha]], la [[França]], l’[[Itàlia]] e los tres païses del [[Benelux]] : [[Belgica]], [[Luxemborg (país)|Luxemborg]] e [[Païses Basses]]. Aqueste tractat instituiguèt lo mercat comun e definiguèt las basas de la [[politica agricòla comuna]] ([[PAC]]) mesa en òbra en [[1962]].
* del '''Tractat instituent la Comunautat economica europèa'''. Es l’acte fondator de la [[Comunautat Economica Europèa]] ([[CEE]]). Foguèt signat per [[Alemanha]], [[França]], [[Itàlia]] e los tres païses de [[Benelux]] : [[Belgica]], [[Luxemborg (país)|Luxemborg]] e [[Païses Basses]]. Aqueste tractat instituiguèt lo mercat comun e definiguèt las basas de la [[politica agricòla comuna]] ([[PAC]]) mesa en òbra en [[1962]].


Constituís lo sol tractat de patz signat entre poténcias belligerantas europèas a l’eissida de la [[Segonda Guèrra mondiala]].
Constituís lo sol tractat de patz signat entre poténcias belligerantas europèas a l’eissida de la [[Segonda Guèrra Mondiala]].





Version del 21 junh de 2007 a 15.33

Dos tractats foguèron signats a Roma lo 25 de març de 1957. S'apèlan lo tractat de Roma (abusivament) o los tractats de Roma.

S'agís :

Constituís lo sol tractat de patz signat entre poténcias belligerantas europèas a l’eissida de la Segonda Guèrra Mondiala.



  • De mai, lo tractat CECA es estat junt a aquestes dos tèxtes.

Modificacion dels tractats

Lo Tractat de Maastricht del 7 de febrièr de 1992 a renomenat la Comunautat economica europèa en Comunautat Europèa. Lo nom del tractat es doncas vengut oficialament : « Tractat instituent la Comunautat Europèa ».

Lo Tractat es estat modificat successivament per :

Cronologia de l'Union Europèa

Ligams extèrnes

  • Lo tèxt (consolidat) del Tractat instituent la Comunautat Europèa (TCE).
  • Lo tèxt original de 1957.