Avion de caça : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
E791 (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
E791 (discussion | contribucions)
Cap resum de modificació
Linha 1 : Linha 1 :
Un '''avion de caça''' o '''caçaire''' es un [[aeronau]] militar principalament destinat a la lucha còntra d'autreis aeronaus. Es caracterizat per una velocitat granda ai nivèus verticau e orizontau e una manobrabilitat granda. Dempuei la fin dau sègle XX, aqueleis aeronaus son equipats de sistèmas de deteccion, de sistèmas d'ajuda au pilotatge e d'armaments a portada lònga coma de [[missil]]s.
Un '''avion de caça''' o '''caçaire''' es un [[aeronau]] militar principalament destinat a la lucha còntra d'autreis aeronaus. Es caracterizat per una velocitat granda ai nivèus verticau e orizontau e una manobrabilitat granda. Dempuei la fin dau sègle XX, aqueleis aeronaus son equipats de sistèmas de deteccion, de sistèmas d'ajuda au pilotatge e d'armaments a portada lònga coma de [[missil]]s èr-èr.


[[en:Fighter aircraft]]
[[en:Fighter aircraft]]

Version del 30 junh de 2012 a 07.49

Un avion de caça o caçaire es un aeronau militar principalament destinat a la lucha còntra d'autreis aeronaus. Es caracterizat per una velocitat granda ai nivèus verticau e orizontau e una manobrabilitat granda. Dempuei la fin dau sègle XX, aqueleis aeronaus son equipats de sistèmas de deteccion, de sistèmas d'ajuda au pilotatge e d'armaments a portada lònga coma de missils èr-èr.