Bahia : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
ZéroBot (discussion | contribucions)
m r2.7.1) (Robòt Apondre: mwl:Baía
RedBot (discussion | contribucions)
m r2.7.2) (Robòt Modificar: sk:Bahia (štát)
Linha 123 : Linha 123 :
[[sh:Bahia]]
[[sh:Bahia]]
[[simple:Bahia]]
[[simple:Bahia]]
[[sk:Bahia]]
[[sk:Bahia (štát)]]
[[sr:Баија]]
[[sr:Баија]]
[[sv:Bahia]]
[[sv:Bahia]]

Version del 6 abril de 2012 a 13.52

Bahia
Capitala
populacion (an)
Salvador
2 673 560 abitants (2005)
Governador Jaques Wagner (PT)
Vicegovernador Edmundo Pereira Santos (PMDB)
Superfícia 564 273 km²
Populacion 13 815 334 (2005)
Densitat 23,03 ab./km²
Pagina oficiala http://www.bahia.ba.gov.br


Bahia es lo cinquen estat de Brasil per la superfícia e lo pus grand de la Region Nòrd-Èst.

Istòria

Geografia

Sa superfícia totala, 564 692 km², es un pauc mai granda que la d'Espanha. Es a 68,7% dins la region del sertão, de clima semiarid. Son litoral es lo pus long de Brasil, amb 1183 km d'extension, e albèrga fòrça tipes d'ecosistèmas, en tot afavorir l'activitat toristica per sa rara beutat.

Arraial d'Ajuda, pichon vilatge sus lo litoral sud de Bahia.
Clima

Lo clima tropical predomina dins tot l'estat, amb de variacions de precipitacions dins caduna de las diferentas regions. Dins la region del sertão i a un clima semiarid. Sus lo litoral e dins la region de la vila d'Ilhéus, l'umiditat es pus intensa, e lo nivèl de las pluèjas pòt despassar los 1500 mm annals.

Relèu
La Chapada Diamantina.

Amb 561 026 km² situats sus lo litoral de Brasil, lo relèu de Bahia se caracteriza per la preséncia de planas, altiplans e depressions. Marcat per bassas altituds, lo punt culminant de Bahia es representat per la montanha Pico das Almas, amb 1958 m.

Los altiplans presents dins lo relèu mòstran que l'erosion a trabalhat en cèrca de fòrmas planas. Los altiplans ocupan gaireben tot l'estat, e presentan una seria de nivèls, traversats per de rius venguts de la Chapada Diamantina, de la Serra do Espinhaço e del centre de Minas Gerais, en direccion del nòrd de l'estat e tanben a la pròpria Chapada Diamantina, de format plan, marcant sos limits al nòrd e a l'èst. L'altiplan semiarid, localizat dins lo sertão brasilièr, se caracteriza per d'altituds bassas.

Economia

Torisme

Las principalas vilas toristicas de l'estat son Salvador, Porto Seguro e Ilhéus, situadas sus lo litoral de l'estat e conegudas tanben dins d'autres païses.

Ligams extèrnes