Marcèu Rufo : Diferéncia entre lei versions

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Contengut suprimit Contengut apondut
Vivarés (discussion | contribucions)
m correccions divèrsas
Cap resum de modificació
Linha 1 : Linha 1 :
[[Imatge:Marceurufo.jpg|thumb|200px|Marcèu Rufo a l'escasença d'una conferéncia dins la granda libariá tolonenca Charlemagne, fevrier de 2011.]]
[[Imatge:Marceurufo.jpg|thumb|200px|Marcèu Rufo a l'escasença d'una conferéncia dins la granda librariá tolonenca Carlesmanhe/Charlemagne, febrier de 2011.]]
'''Marcèu Rufo''' (en [[francés]] ''Marcel Rufo'', [[Tolon]], lo [[31 de decembre]] de [[1944]]) es un [[pedopsiquiatria|pedopsiquiatre]] [[provença|provençau]], professor a [[Marselha]] e autor de mantun obratge (entre lei quaus ''Œdipe toi-même'' - "Edipe siás tu" -, que mençona coma son libre favorit). Participèt tanben a un grand nombre d'emissions de television coma l'emission quotidiana ''Allo Rufo'' au cors dei qualei conselha de parents subre l'educacion de seis enfants ("France 5" a 10h05).
'''Marcèu Rufo''' (en [[francés]] ''Marcel Rufo'', [[Tolon]], lo [[31 de decembre]] de [[1944]]) es un [[pedopsiquiatria|pedopsiquiatre]] [[provença|provençau]], professor a [[Marselha]] e autor de mai d'un obratge (entre lei quaus ''Œdipe toi-même'' - "Edip siás tu" -, que mençona coma son libre favorit). Participèt tanben a un grand nombre d'emissions de television coma l'emission quotidiana ''Allô Rufo'' au cors dei qualas conselha de parents subre l'educacion de seis enfants ("France 5" a 10h05).


== Vida ==
== Vida ==
Per son paire Miquèu, es d'origina italiana dei [[Abruç]]. Es a Tolon (entre lei numèros 49 e 53 dau famós [[Cors Lafaieta]]) que creissèt, fiu unic ambé sei gents mercadiers, mai pasmens entornejat de fraires d'amistat (dins ''Fraires e sòrres, una malautiá d'amor'' que ditz {{cita|siáu un enfant solet ambé sèt fraires e sòrres}}).
Per son paire Miquèu, es d'origina italiana dei [[Abruç]]. Es a Tolon (entre lei numèros 49 e 53 dau famós [[Cors La Faieta]]) que cresquèt, fiu unic amb sei gents, de mercadiers, mai pasmens enviroutat de fraires d'amistat (dins ''Fraires e sòrres, una malautiá d'amor'' que ditz {{cita|siáu un enfant solet amb sèt fraires e sòrres}}).


Coma fòrça tolonencs, es un afogat de [[rugbi]] e dau [[RCT]] ; aima tanben lei viatges en [[Mediterranèa]] en batèus.
Coma fòrça tolonencs, es un afogat de [[rugbi]] e dau [[RCT]]; aima tanben lei viatges en [[Mediterranèa]] en batèu.


== Òbra e engatjaments ==
== Òbra e engatjaments ==
Dins sei libres cèrca de divulgar la psicanalisi, e per que totei pòscan comprendre emplega d'istòrias ambé lei qualei cadun se pòt identificar. Per eu, es coma explicar de teorias de [[Melanie Klein]] mai d'un biais tolonenc.
Dins sei libres cèrca de divulgar la psicanalisi, e per que totei pòscan comprendre, emplega d'istòrias amb lei qualas cadun se pòt identificar. Per eu, es coma explicar de teorias de [[Melanie Klein]] mai d'un biais tolonenc.


Es mai que mai implicat dins la lucha contra l'[[anorexia]] e cèrca de financiaments per crear d'estructuras per fin d'ajudar lei joves malauts en inclusent de tractaments de dimensions culturalas (per sonhar per la cultura mai qu'ambé de potingas).
Es mai que mai implicat dins la lucha còntra l'[[anorexia]] e cèrca de finançaments per crear d'estructuras per fin d'ajudar lei jovei malauts en inclusent de tractaments de dimensions culturalas (per sonhar per la cultura mai qu'amb de potingas).


== Bibliografia ==
== Bibliografia ==

Version del 15 genièr de 2012 a 13.04

Marcèu Rufo a l'escasença d'una conferéncia dins la granda librariá tolonenca Carlesmanhe/Charlemagne, febrier de 2011.

Marcèu Rufo (en francés Marcel Rufo, Tolon, lo 31 de decembre de 1944) es un pedopsiquiatre provençau, professor a Marselha e autor de mai d'un obratge (entre lei quaus Œdipe toi-même - "Edip siás tu" -, que mençona coma son libre favorit). Participèt tanben a un grand nombre d'emissions de television coma l'emission quotidiana Allô Rufo au cors dei qualas conselha de parents subre l'educacion de seis enfants ("France 5" a 10h05).

Vida

Per son paire Miquèu, es d'origina italiana dei Abruç. Es a Tolon (entre lei numèros 49 e 53 dau famós Cors La Faieta) que cresquèt, fiu unic amb sei gents, de mercadiers, mai pasmens enviroutat de fraires d'amistat (dins Fraires e sòrres, una malautiá d'amor que ditz «siáu un enfant solet amb sèt fraires e sòrres»).

Coma fòrça tolonencs, es un afogat de rugbi e dau RCT; aima tanben lei viatges en Mediterranèa en batèu.

Òbra e engatjaments

Dins sei libres cèrca de divulgar la psicanalisi, e per que totei pòscan comprendre, emplega d'istòrias amb lei qualas cadun se pòt identificar. Per eu, es coma explicar de teorias de Melanie Klein mai d'un biais tolonenc.

Es mai que mai implicat dins la lucha còntra l'anorexia e cèrca de finançaments per crear d'estructuras per fin d'ajudar lei jovei malauts en inclusent de tractaments de dimensions culturalas (per sonhar per la cultura mai qu'amb de potingas).

Bibliografia