Discussion Utilizaire:Erwan WMFr/Borrolhon

Lo contengut de la pagina non es disponible dins una autra lenga.
Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.

Còpia de çò laissat sus la pagina de la realizacion...

Adieu!

Aqueste messatge es mon ponch de vista personal e representa pas degun mai que ma (modèsta?) persona e pas l'ensems dels que fan l'òbra, ni tanpauc los autres wikipedians.

Personalament, aquesta realizacion me geina fòrça, que sembla d'èsser facha dins/sus l'esquina de las gents que trabalhan/trabalham sus la Wikipèdia dempuèi un brave temps. E doncas, la primièra causa per cortesiá me sembla que seriá estat d'almens evocar tot aquò sus la Tavèrna (sèm un projècte collaboratiu, non????), e eventualament puèi d'ensajar d'obtenir una participacion dels wikipedians d'aicí..., çò que malastrosament es pas estat lo cas. De qué ne podèm/podrem/podriam pensar?

Es malastrosament pas lo primièr cas amb Wikimedia France, que fa de projèctes sus las lengas minorizadas (los interèssa a debon, o es per se far de publicitat? Avètz de paginas reviradas dins d'autras lengas de l'estat francés dins la presentacion de Wikimedia France? Avètz ja estudiat lo mesprètz manifestat dins la wikipèdia en francés? Avètz vist la toponimia occitana, mai anciana e "normala" que la francesa, mandada al mai luènh possible de l'introduccion?). Laissèri ja un messatge sus aquesta tendéncia (entamenada a la granda reunion maçonica de París) quand vegèri que se fasián d'amassadas amb de personas "representativas" institucionalament de l'occitan mas qu'an pas jamai res editat e benlèu sabon pas cossí far, e segurament piéger encara... los interèssa pas gaire.

Ai l'impression que los objectius wikipedians/wikimedians son completament desnaturats, los participaires, los que fan lo trabalh, la plèba fin finala, son pas convidats e participan pas a las amassadas e per contra s'i convida una (o doas qual sap...) persona(s) per far de publicitat de son institucion a mai aguèssen pas jamai res bastit sus la sola enciclopèdia occitana e que son efectivitat sociala dins lo reviscolar o difusion de la lenga demòra de demostrar.

Plan segur, aquesta iniciativa n'es un autre exemple, bravament penós per ieu e benlèu d'autres; avètz a debon d'interès per l'occitan, per la wikipèdia en occitan, o es simplament un biais de dire: "wow, vesètz avèm fach un fum de projèctes e mai de lengas gaireben perdudas coma l'occitan", "wow, avètz vist sèm de personas dobèrtas e tolerantas, parlam de l'occitan, del breton, e dels miauladisses de mon gat...". Espèri de pas aver un actitud negativa lo jorn de l'Edit-a-ton en embestiar los qu'ensajarián d'escriure d'articles... que de tot biais o faràn benlèu pas qu'un jorn per las fotografias e la television... aital fin finala benlèu que creariam una escasença de far parlar de l'occitan a partir d'aquesta polemica... Sabi pas, veirem!

Disi pas "bon coratge!" que francament ai l'impression qu'es un pauc coma de toristas que balhan una monedeta al paure del país visitat per se donar bona consciéncia e se "crompar" benlèu una fotografia amb l'indigèn que podràn botar dins lo libre de trofèus fotografics a l'ostal... De còr e d'òc, Claudi/Capsot (d) 7 octobre de 2016 a 13.42 (UTC)[respon]