1O1

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.

One O One, sovent escrit 1O1, foguèt un projècte anglofòn efemèr de musica house a l'iniciativa del discjòquei‎ e productor bèlga Maurice Joseph Francois Engelen. Lo títol lo mai conegut de One O One es sa version de Rock to the beat, tube en Euròpa en 1988-1989, en realitat una represa contemporanea d'un escur tròç house de 1988 del discjòquei american Kevin Saunderson.

La version de Rock to the beat per One O One es un tròç emblematic del new beat, es a díser lo resson e la responsa de la còsta continentala (Païses Basses, Belgica e Nòrd de França) a la house britanica. D'aquesta passa, One O One es l'un dels projèctes entremiei los mai coneguts d'aqueste jos-genre dich new beat de la periòda 1987-1990, còsta Confetti's, Bassline Boys e quitament Technotronic, de Belgica tanben.

A part de sigur la version originala americana de 1988 de Rock to the beat per Kevin Saunderson, existís en realitat doas versions europèas per One O One, la segonda version foguèt la comercializada en 1989 en França jol nom One O One Electric Dream (una produccion francesa de Sonia Belolo e Stéphane Belolo), après n'aver tirat los escapolons dels mots exctasy e acid que geinavan pr'amor d'apologia del consum de drògas distibuïdas en discotèca, remplaçats alavetz per fantasy (creacion, imaginacion) e new beat.[1]

Lo single Rock to the beat[modificar | Modificar lo còdi]

Referéncias[modificar | Modificar lo còdi]

  1. https://www.ladepeche.fr/2020/02/25/disclosure-veut-nous-faire-danser-sur-ecstasy,8754953.php