Projècte Comunas d'Occitània/Modèl de pagina de comuna

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.

Principi de basa : ensajam de nos sarrar çò mai possible del dialècte parlat dins la comuna, dins lo respècte de la carta lingüistica de la wikipèdia occitana. Pus particularament, per çò qu'es de l'article (pirenenc o non) o de las nòrmas localas (aranés per las localitats d'Aran : Es Bòrdes e non pas Es Bòrdas o Eras Bòrdas).

Lo tèxte de la Boita d'informacion deu doncas èsser cambiadís tanben.

Sus la compaginacion : defugir de metre pertot d'imatges, metre en plaça una galariá o melhor un ligam de cap a totes los imatges categorizats ambe lo nom de la comuna dins Wikimedia Commons.

En principi se comença per la boita d'informacion, puèi per l'article e fin finala i a los ligams cap a las wikis en d'autras lengas.

Boita d'informacion

Veire la seccion especiala sus aquò.

Capèl de l'article : Comuna (en lenga oficiala Commune, autres còps Comune) es una comuna occitana del departament francés de Tarn, dins la region de Miègjorn-Pirenèus de la província italiana de Cosença, dins la region de Calàbria del Val d'Aran, dins la comunautat autonòma de Catalonha. En data automatica sa populacion municipala èra de nombre automatic abitants.

Geografia

Situacion rapòrt a de vilas pus grandas, de rius, de termièras, de montanhas... Informacions climaticas, economicas, teissut educatiu e infrastructura de transpòrt..

Istòria

Informacions istoricas : fondacion, atestacions ancianas, plaça dins l'istòria d'Occitània e de l'estat central...

Toponimia, Eraldica : seccions a despart ?

Administracion : apartenéncia administrativa (canton....), preséncia de seccions, fraccions, entitats municipaus descentralizades (Aran), comunas associadas; arrondiments... Preséncia de l'estat central (prefectura, tribunals).

Politica : lista dels cònsols, cònsol actual.

Cultura e lésers : institucions culturalas, deportivas...

Personalitats ligadas a la comuna :

i nasquèron o i moriguèron

i visquèron, o d'aujòls ne sortiguèron

se ne parla dins un poèma, un roman, una canta...