Palmbach (La Balma)

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Infotaula d'entitat administrativaPalmbach

Modifica el valor a Wikidata
Entitatdistricte municipal Modifica el valor a Wikidata
Administracion
EstatAlemanha
Estat federatBaden-Württemberg
DistricteKarlsruhe
StadtkreisKarlsruhe Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Carte
Coordenadas48° 57′ N, 8° 29′ E
Fus orariUTC+01:00 (ora estandard)
UTC+02:00 (ora d'estiu) Modifica el valor a Wikidata

Palmbach (de l’occitan La Balma) es una colonia valdesa d’Alemanha, fondada en 1701, ara dins la vila de Karlsruhe (Baden-Württemberg).

Istòria[modificar | Modificar lo còdi]

La tèrra presa a la comuna de Grünwettersbach foguèt donada en 1701 pel duc Eberhardt Ludwig de Württemberg a 28 familhas valdesas del vilatge de La Balma, dins las Aups. Lo nom germanizat de Palmbach foguèt donat al vilatge al mièg del s. XVIII. En 1806, un escambi de territòri faguèt passar La Balma dins lo Bade. En 1972, fusionèt amb Grünwettersbach jol nom de Wettersbach per díser d'èsser pas annexada per Karlsruhe. Pasmens l'incorporacion a Karlsruhe se faguèt lo 1èr de genièr de 1975, e Palmbach retrobèt son "independéncia" coma quartièr de la vila.

Escut d'armas[modificar | Modificar lo còdi]

Blason
Blasonament: «Las armas de Wettersbach mòstran una branca de palmièr argentada en blau dins un escut dividit ennaut e un leon rog coronat e marchant d'aur en bas.»
Comentaris: Durant la creacion de la comuna de Wettersbach, de novèlas armas son estadas concebudas sus proposicion dels Archius generals de l'Estat. Lo 2 de mai de 1972, lo conselh comunal de Wettersbach decidís de regropar las ancianas armas comunalas de Grünwettersbach e Palmbach.

Ligams extèrnes[modificar | Modificar lo còdi]

Nòtas e referéncias[modificar | Modificar lo còdi]