Lista deus còdes ISO 639-1

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar

Lista deus còdes de lenga ISO 639-1.

A-B

639-2 639-1 Nom de la lenga
(anglés)
Nom de la lenga
(occitan)
aar aa Afar Afar
abk ab Abkhazian Abcaz
afa   Afroasiatic (Other) Autas lengas afroasiaticas
afr af Afrikaans Afrikaans
alb/sqi sq Albanian Albanés
amh am Amharic Amara
ang   English, Old (ca.450-1100) Anglés ancian (ca.450-1100)
ara ar Arabic Arab, arabi
arg an Aragonese Aragonés
arm/hye hy Armenian Armèni
art   Artificial (Other) Autas lengas artificiaus
asm as Assamese Assamés
ast   Asturian; Bable Asturian
aus   Australian languages Lengas australianas
ave ae Avestan Avestan
aym ay Aymara Aimara
aze az Azerbaijani Azèri
bak ba Bashkir Bashquir
baq/eus eu Basque Basc o basco
bat   Baltic (Other) Autas lengas balticas
bel be Belarusian Bielorús
ben bn Bengali Bengali
bis bi Bislama Bislama
tib/bod bo Tibetan Tibetan
bos bs Bosnian Bosniac
bre br Breton Breton
bul bg Bulgarian Bulgar
bur/mya my Burmese Birman

C-D

639-2 639-1 Nom de la lenga
(anglés)
Nom de la lenga
(occitan)
cai   Central American Indian (Other) Autas lengas indianas d'America centrau
car   Carib Cariba
cat ca Catalan; Valencian Catalan; Valencian
cau   Caucasian (Other) Autas lengas caucasencas
cel   Celtic (Other) Autas lengas celticas
cze/ces cs Czech Chèc
che ce Chechen Chechèn
chi/zho zh Chinese Chinés
chu
cu
Church Slavic; Old Slavonic; Church Slavonic; Old Bulgarian; Old Church Slavonic
chv cv Chuvash Chovash
cor kw Cornish Cornic
cos co Corsican Còrs
crh   Crimean Tatar; Crimean Turkish Tatar de Crimèa
wel/cym cy Welsh Galés
cze/ces cs Czech Chèc
dak   Dakota Dakota
dan da Danish Danés
del   Delaware Delaware
ger/deu de German Alemand
div dv Divehi Maldivian
  Dutch, Middle (ca.1050-1350) Neerlandés mejan (ca. 1050-1350)
dut/nld nl Dutch; Flemish Neerlandés; Flamenc
dzo dz Dzongkha Bhotanenc

E-F

639-2 639-1 Nom de la lenga
(anglés)
Nom de la lenga
(occitan)
egy   Egyptian (Ancient) Egipcian ancian
gre/ell el Greek, Modern (1453-) Grèc modèrne (après 1453)
eng en English Anglés
enm   English, Middle (1100-1500) Anglés mejan (1100-1500)
epo eo Esperanto Esperanto
est et Estonian Estonian
baq/eus eu Basque Basc
fao fo Faroese Feroés
per/fas fa Persian Persan; farsi
fij fj Fijian Fijian
fil   Filipino; Pilipino Filipin
fin fi Finnish Finés
fre/fra fr French Francés
frm   French, Middle (ca.1400-1600) Francés mejan (1400-1600)
fro   French, Old (842-ca.1400) Francés ancian (842-ca.1400)
fry fy Frisian Frison
fur
 
Friulian

G-H

639-2 639-1 Nom de la lenga
(anglés)
Nom de la lenga
(occitan)
gem   Germanic (Other) Autas lengas germanicas
geo/kat ka Georgian Georgian
ger/deu de German Alemand
gil   Gilbertese Kiribati
gla gd Gaelic; Scottish Gaelic Escocés
gle ga Irish Irlandés
glg gl Galician Galèc
glv gv Manx Manx
gmh   German, Middle High (ca.1050-1500) Haut-alemand mejan (ca. 1050-1500)
goh   German, Old High (ca.750-1050) Haut-alemand ancian (ca. 750-1050)
got   Gothic Gotic
grc   Greek, Ancient (to 1453) Grèc ancian (dinc a 1453)
gre/ell el Greek, Modern (1453-) Grèc modèrne (après 1453)
grn gn Guarani Guaraní
guj gu Gujarati Gojaratenc
hat ht Haitian; Haitian Creole Aitian
hau ha Hausa Haussa
haw   Hawaiian Hawaiian
heb he Hebrew Ebrieu
her hz Herero Erèro
hin hi Hindi Indi
hmo ho Hiri Motu Hiri Motu
scr/hrv hr Croatian Croat
hun hu Hungarian Ongrés
arm/hye hy Armenian Armèni

I-J

639-2 639-1 Nom de la lenga
(anglés)
Nom de la lenga
(occitan)
ice/isl is Icelandic Islandés
ido io Ido Ido
iii ii Sichuan Yi I de Sichuan
iku iu Inuktitut Esquimés
ile ie Interlingue Interlingue
ina ia Interlingua (International Auxiliary
Language Association)
Interlingua
ind id Indonesian Indonesian
ine   Indo-European (Other) Autas lengas indoeuropèas
inh   Ingush Ingosh
ipk ik Inupiaq Inopiac
ira   Iranian (Other) Autas lengas iranianas
ice/isl is Icelandic Islandés
ita it Italian Italian
jav jv Javanese Javanés
jpn ja Japanese Japonés
jpr   Judeo-Persan Judeopersan
jrb   Judeo-Arabic Judeoarabi

K-L

639-2 639-1 Nom de la lenga
(anglés)
Nom de la lenga
(occitan)
kal kl Kalaallisut; Greenlandic Groenlandés
kan kn Kannada Canadà
kas ks Kashmiri Cashmiri
geo/kat ka Georgian Georgian
kaz kk Kazakh Cazac
khm km Khmer Khmer
kik ki Kikuyu; Gikuyu Kikuyu
kin rw Kinyarwanda Kinyarwanda
kir ky Kirghiz Quirguiz
kom kv Komi Còmi
kon kg Kongo Còngo
kor ko Korean Corean
krc   Karachay-Balkar Karachai
kua kj Kuanyama; Kwanyama Kwanyama
kur ku Kurdish Curd
lad   Ladino Judeoespanhòu
lao lo Lao Lao
lat la Latin Latin
lav lv Latvian Leton
lim li Limburgan; Limburger; Limburgish Limborgés
lin ln Lingala Lingala
lit lt Lithuanian Lituanian
ltz lb Luxembourgish; Letzeburgesch Luxemborgés

M-N

639-2 639-1 Nom de la lenga
(anglés)
Nom de la lenga
(occitan)
mac/mkd mk Macedonian Macedonian
mah mh Marshallese Marshallés
mal ml Malayalam Malaialam
mao/mri mi Maori Maòri
map   Austronesian (Other) Autas lengas malaio-polinesianas
mar mr Marathi Maratenc
may/msa ms Malay Malai
mga   Irish, Middle (900-1200) Irlandés mejan (900-1200)
mis   Miscellaneous languages Lengas divèrsas
mac/mkd mk Macedonian Macedonian
mkh   Mon-Khmer (Other) Autas lengas khmers
mlg mg Malagasy Malgash
mlt mt Maltese Maltés
mol mo Moldavian Moldau
mon mn Mongolian Mongòl
mao/mri mi Maori Maòri
may/msa ms Malay Malai
mul   Multiple languages Multilingue
bur/mya my Burmese Birman
nai   North American Indian Autas lengas indianas d'America deu Nòrd
nap   Neapolitan Napolitan
nau na Nauru Nauroenc
nav nv Navajo; Navaho Navajo
nbl nr Ndebele, South; South Ndebele Ndebèle deu Sud
nde nd Ndebele, North; North Ndebele Ndebèle deu Nòrd
ndo ng Ndonga Ndonga
nds   Low German; Low Saxon; German, Low; Saxon, Low Baish Alemand; Baish Saxon
nep ne Nepali Nepalés
dut/nld nl Dutch; Flemish Neerlandés; Flamenc
nno nn Norwegian Nynorsk; Nynorsk, Norwegian Norvegian Nynorsk
nob nb Norwegian Bokmål; Bokmål, Norwegian Norvegian Bokmål
non   Norse, Old Escandinau ancian
nor no Norwegian Norvegian
nso   Northern Sotho, Pedi; Sepedi sotho deu Nord; pedi; sepedi
nya ny Chichewa; Chewa; Nyanja Nyanja

O-P

639-2 639-1 Nom de la lenga
(anglés)
Nom de la lenga
(occitan)
oci oc Occitan (post 1500); Provençal (post 1500) Occitan (après 1500)
ori or Oriya Oriia
orm om Oromo Oròmo
oss os Ossetian; Ossetic Ossèt
ota   Turkish, Ottoman (1500-1928) Turc otoman (1500-1928)
paa   Papuan (Other) Autas lengas papòs
pan pa Panjabi; Punjabi Penjabenc
peo   Persan, Old (ca.600-400 B.C.) Persan ancian (ca. 600-400 av. J.-C.)
per/fas fa Persan Persan
phi   Philippine (Other) Autas lengas filipinas
pli pi Pali Pali
pol pl Polish Polonés
por pt Portuguese Portugués
pro   Provençal, Old (to 1500) Occitan ancian (dinc a 1500)
pus ps Pushto Pashto

Q-R

639-2 639-1 Nom de la lenga
(anglés)
Nom de la lenga
(occitan)
qaa-qtz   Reserved for local use Reservat tà l'usatge locau
que qu Quíchoa Quíchoa
roa
Romance (Other)
roh rm Raeto-Romance Retoromanic
rum/ron ro Romanian Romanés
run rn Rundi Kirondi
rus ru Russian Rus

S-T

639-2 639-1 Nom de la lenga
(anglés)
Nom de la lenga
(occitan)
sag sg Sango Sangho
sah   Yakut Iacot
sai   South American Indian (Other) Autas lengas indianas d'America deu Sud
san sa Sanskrit Sanscrit
scc/srp sr Serbian Sèrbe
scn   Sicilian Sicilian
sco   Scots Escocés
scr/hrv hr Croatian Croat
sga   Irish, Old (to 900) Irlandés ancian (dinc a 900)
sin si Sinhala; Sinhalese Cingalés
sit   Sino-Tibetan (Other) Autas lengas sinotibetanas
sla   Slavic (Other) Autas lengas eslavas
slo/slk sk Slovak Eslovac
slv sl Slovenian Eslovèn
smo sm Samoan Samoan
sna sn Shona Shòna
snd sd Sindhi Sindi
som so Somali Somali
sot st Sotho, Southern Sesoto deu Sud
spa es Spanish; Castilian Espanhòu; Castelhan
alb/sqi
sq
Albanian
srd sc Sardinian Sarde
scc/srp sr Serbian Sèrbe
ssa   Nilo-Saharan (Other) Autas lengas nilosaharianas
ssw ss Swati Sisoati
sun su Sundanese Sodanés
swa sw Swahili Swahili
swe sv Swedish Suedés
tah ty Tahitian Tahitian
tai   Tai (Other) Autas lengas tais
tam ta Tamil Tamol
tat tt Tatar Tatar
tel te Telugu Telugu
tgk tg Tajik Tatgic
tgl tl Tagalog Tagàlog
tha th Thai Tai
tib/bod bo Tibetan Tibetan
tir ti Tigrinya Tigreenc
tlh   Klingon; tlhIngan-Hol Klingon
ton to Tònga (Tonga Islands) Tònga (Illas Tònga)
tsn tn Tswana Setswana
tso ts Tsonga Tsònga
tuk tk Turkmen Turcmèn
tur tr Turkish Turc
tvl   Tuvalu Tuvalu
tyv   Tuvinian Tova

U-Z

639-2 639-1 Nom de la lenga
(anglés)
Nom de la lenga
(occitan)
uig ug Uighur; Uyghur Oigor
ukr uk Ukrainian Ucraïnian
und   Undetermined Indeterminat
urd ur Urdu Ordo
uzb uz Uzbek Ozbèc
vie vi Vietnamese Vietnamian
vol vo Volapük Volapük
wel/cym cy Welsh Galés
wln wa Walloon Valon
wol wo Wolof Wolòf
xal   Kalmyk Calmoc
xho xh Xhosa Xhosa
yid yi Yiddish Yiddish
yor yo Yoruba Ioroba
zha za Zhuang; Chuang Zhuang
chi/zho zh Chinese Chinés
zul zu Zulu Zolo