Lista dels primièrs ministres de la Republica Democratica de Còngo

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason de la Republica Democratica de Còngo.

Aquesta es la lista dels Primièrs Ministres de la Republica Democratica de Còngo (anciena Zaire) aprèp l'independéncia. L'actual primièr ministre es Adolphe Muzito.

Començament del govèrn Fin del govèrn Primièrs ministres Partit
Republica del Còngo (1960 fins a 1964)
24 de junh de 1960 5 de setembre de 1960 Patrice Lumumba MNC-Lumumba
12 de setembre de 1960 20 de setembre de 1960 Joseph Ileo MNC-Kalonji
20 de setembre de 1960 3 d'octobre de 1960 (Albert Ndele)
4 de setembre de 1960 9 de febrièr de 1961 (Justin Marie Bomboko)
13 de decembre de 1960 5 d'agost de 1961 (Antoine Gizenga) MNC-Lumumba (en rebellion a Stanleyville, actualament Kisangani)
9 de febrièr de 1961 27 de julhet de 1961 Joseph Ileo MNC-Kalonji
2 d'agost de 1961 30 de junh de 1964 Cyrille Adoula cap
10 de julhet de 1964 1 d'agost de 1964 Moise Tshombe CONAKAT
Republica Democratica de Còngo (1960 fins a 1964)
1 d'agost de 1964 13 d'octobre de 1965 Moise Tshombe CONAKAT
18 d'octobre de 1965 14 de novembre de 1965 Évariste Kimba BALUBAKAT
25 de novembre de 1965 26 d'octobre de 1966 Léonard Mulamba Militar
entre lo 26 d'octobre de 1966 e lo 27 d'octobre de 1971 la carga de primièr ministre foguèt abolida

Republica de Zaire (1971 a 1977)[modificar | modificar la font]

Començament del govèrn Fin del govèrn Primièrs ministres Partit
entre lo 27 d'octobre de 1971 e lo 6 de julhet de 1977 la carga de primièr ministre foguèt abolida
6 de julhet de 1977 6 de març de 1979 Mpinga Kasenda MPR
6 de març de 1979 27 d'agost de 1980 Bo-Boliko Lokonga Mihambo MPR
27 d'agost de 1980 23 d'abril de 1981 Jean Nguza Karl-i-Bond MPR
23 d'abril de 1981 5 de novembre de 1982 Joseph Untube N'singa Udjuu MPR
5 de novembre de 1982 31 d'octobre de 1986 Kengo Wa Dondo MPR
27 de genièr de 1987 7 de març de 1988 Mabi Mulumba MPR
7 de març de 1988 26 de novembre de 1988 Sambwa Pida Nbagui MPR
26 de novembre de 1988 4 de mai de 1990 Kengo wa Dondo MPR
4 de mai de 1990 1 d'abril de 1991 Lunda Bululu MPR
1 d'abril de 1991 29 de setembre de 1991 Mulumba Lukoji MPR
29 de setembre de 1991 1 de novembre de 1991 Étienne Tshisekedi UDPS
1 de novembre de 1991 25 de novembre de 1991 Bernardin Mungul Diaka RDR
25 de novembre de 1991 15 d'agost de 1992 Jean Nguza Karl-i-Bond UFERI
15 d'agost de 1992 18 de març de 1993 Étienne Tshisekedi UDPS
18 de març de 1993 14 de genièr de 1994 Faustin Birindwa UDPS
6 de julhet de 1994 2 d'abril de 1997 Kengo Wa Dondo UDI
2 d'abril de 1997 9 d'abril de 1997 Étienne Tshisekedi UDPS
9 d'abril de 1997 16 de mai de 1997 Likulia Bolongo cap

Republica Democratica de Còngo (1997 fins a uèi)[modificar | modificar la font]

Començament del govèrn Fin del govèrn Primièrs ministres Partit
Entre lo 16 de mai de 1997 e lo 30 de decembre de 2006 la carga de primièr ministre foguèt abolida
30 de decembre de 2006 10 d'octobre de 2008 Antoine Gizenga PALU
10 d'octobre de 2008 uèi Adolphe Muzito PALU

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]