Lista dels primièrs ministres de Russia

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason de la Federacion Russa.

Lo President del Govèrn de la Federacion Russa (en rus Председатель Правительства Российской Федерации, colloquialament Премьер-министр) es lo cap de govèrn e la segonda persona del govèrn rus per òrdre d'importància. Lo títol de primièr ministre es pas utilizat en Russia.

Aquesta es la lista de primièrs ministres e altres caps de govèrn de Russia de 1905 fins a uèi.

Lista dels primièrs ministres de 1905 fins a 1917[modificar | modificar la font]

T# A# Nomo Imatge Començament del govèrn Fin del govèrn Partit politic
Cap del Conselh de Ministres de l'Empèri Rus (1905-1917)
1 Sergei Witte Sergius Witte Portrait by Ilya Repin.jpeg 6 de novembre de 1905 5 de mai de 1906 cap
2 Ivan Goremykin
1èr còp
Goremykin LOC 15471u.jpg 5 de mai de 1906 21 de julhet de 1906 cap
3 Pyotr Stolypin Pyotr Stolypin LOC 07327.jpg 21 de julhet de 1906 18 de setembre de 1911 cap
4 Vladimir Kokovtsov Kokovtsov.jpg 18 de setembre de 1911 12 de febrièr de 1914 cap
5 Ivan Goremykin
2nd còp
Goremykin LOC 15471u.jpg 12 de febrièr de 1914 2 de febrièr de 1916 cap
6 Boris Stürmer Shturmer.gif 2 de febrièr de 1916 23 de novembre de 1916 cap
7 Alexander Trepov Trepov.gif 23 de novembre de 1916 9 de genièr de 1917 cap
8 Nikolai Golitsyn Nikolai Dimitrievitch Golitsyn.jpg 9 de genièr de 1917 12 de març de 1917 cap
Ministre-cap del Govèrn provisòri rus (1917)
9 1 Georgy Lvov Georgy Lvov LOC 3c35383u.jpg 23 de març de 1917 21 de julhet de 1917 Partit Constitucional Democrata
10 2 Alexander Kerensky Alexander Kerensky LOC 24416.jpg 21 de julhet de 1917 8 de novembre de 1917 Partit Socialista Revolucionari

Lista dels primièrs ministres dempuèi la Revolucion Russa[modificar | modificar la font]

T# A# Nom Imatge Començament de govèrn Fin de govèrn Partit politic
Caps del Conselh dels Comissaris del Pòble de SSR Russia (1917-1946)
11 1 Vladimir Lenin Lenin.jpg 9 de novembre de 1917 21 de genièr de 1924 Partit Comunista d'Union Sovietica

Partit comunista (bolchevic)
Lev Kamenev
Yakov Sverdlov
Mikhaïl Vladimirsky
(en lo poder)
Mikhaïl Kalinin
12 2 Alexei Rykov Alexejrykov.jpg 2 de febrièr de 1924 18 de mai de 1929 Partit comunista (bolchevic) Mikhaïl Kalinin
13 3 Sergei Syrtsov Defautoc.png 18 de mai de 1929 3 de novembre de 1930 Partit comunista (bolchevic) Mikhaïl Kalinin
14 4 Daniil Sulimov Defautoc.png 3 de novembre de 1930 22 de julhet de 1937 Partit comunista (bolchevic) Mikhaïl Kalinin
15 5 Nikolai Bulganin 22 de julhet de 1937 17 de setembre de 1938 Partit comunista (bolchevic) Mikhaïl Kalinin
Andrei Zhdanov
Alexei Badayev
16 6 Vasiliy Vakhrushev Defautoc.png 29 de julhet de 1939 2 de junh de 1940 Partit comunista (bolchevic) Alexei Badayev
17 7 Ivan Khokhlov Defautoc.png 2 de junh de 1940 23 de junh de 1943 Partit comunista (bolchevic) Alexei Badayev
Ivan Vlasov
(en lo podèr)
18 8 Alexei Kosygin Kossygin Glassboro.jpg 23 de junh de 1943 23 de març de 1946 Partit comunista (bolchevic) Ivan Vlasov
Nikolai Shvernik
Cap del Conselh de Ministres de la RSF Russia (1946-1978)
19 9 Mikhaïl Rodionov Defautoc.png 23 de març de 1946 9 de març de 1949 Partit comunista (bolchevic) Nikolai Shvernik
Ivan Vlasov
20 10 Boris Chernousov Defautoc.png 9 de març de 1949 20 d'octobre de 1952 Partit comunista (bolchevic) Ivan Vlasov
Mikhaïl Tarasov
21 11 Alexander Puzanov Defautoc.png 20 d'octobre de 1952 24 de genièr de 1956 Partit comunista d'Union Sovietica Mikhaïl Tarasov
22 12 Mikhaïl Yasnov Defautoc.png 24 de genièr de 1956 19 de decembre de 1957 Partit comunista d'Union Sovietica Mikhaïl Tarasov
23 13 Frol Kozlov Defautoc.png 19 de decembre de 1957 31 de març de 1958 Partit comunista d'Union Sovietica Mikhaïl Tarasov
24 14 Dmitry Polyansky Defautoc.png 31 de març de 1958 23 de novembre de 1962 Partit comunista d'Union Sovietica Mikhaïl Tarasov
Nikolai Ignatov
Nikolai Organov
25 15 Gennady Voronov Defautoc.png 23 de novembre de 1962 23 de julhet de 1971 Partit comunista d'Union Sovietica Nikolai Organov
Nikolai Ignatov
Mikhaïl Yasnov
26 16 Mikhaïl Solomentsev Defautoc.png 28 de julhet de 1971 12 d'abril de 1978 Partit Comunista d'Union Sovietica Mikhaïl Yasnov

Caps del Conselh de Ministres — Govèrn de la RSF Russia (1978-1991/1992)[modificar | modificar la font]

T# A# Nom Imatge Començament de govèrn Fin de govèrn Partit politic Cap d'Estat
26 16 Mikhaïl Solomentsev Defautoc.png 12 d'abril de 1978 24 de junh de 1983 Partit comunista d'Union Sovietica Mikhaïl Yasnov
27 17 Vitaly Vorotnikov Defautoc.png 24 de junh de 1983 3 d'octobre de 1988 Partit comunista d'Union Sovietica Mikhaïl Yasnov
Vladimir Orlov
28 18 Alexander Vlasov Defautoc.png 3 d'octobre de 1988 15 de junh de 1990 Partit comunista d'Union Sovietica Vitaly Vorotnikov
Borís Ieltzin
29 19 Ivan Silayev Defautoc.png 15 de junh de 1990 26 de setembre de 1991 Partit comunista d'Union Sovietica Borís Ieltzin
Oleg Lobov
(en lo podèr)
Defautoc.png 26 de setembre de 1991 6 de novembre de 1991 Partit Comunista de la Federacion Russa Borís Ieltzin
30 20 Borís Ieltzin
Cap del govèrn de la RSF Russia coma
president de la Federacion Russa
Борис Николаевич Ельцин.jpg 6 de novembre de 1991 25 de decembre de 1991
21 de mai de 1992[1]
cap Borís Ieltzin

Cap del Conselh de Ministres — Govèrn de la Federacion Russa (1991/1992-1993)[modificar | modificar la font]

T# A# Nom Imatge Començament de govèrn Fin de govèrn Partit politic Cap d'Estat
30 1 Borís Ieltzin
'Cap del govèrn de la
Federacion Russa coma
president de la Federacion Russa
Борис Николаевич Ельцин.jpg 25 de decembre de 1991
21 de mai de 1992
15 de junh de 1992 cap Borís Ieltzin
Yegor Gaidar
(en lo podèr)
YegorGaidar.jpg 15 de junh de 1992 14 de decembre de 1992 cap Borís Ieltzin
31 2 Viktor Chernomyrdin Viktor Chernomyrdin-1.jpg 14 de decembre de 1992 25 de decembre de 1993 cap Borís Ieltzin
Cap del govèrn de la Federacion Russa (aprèp lo 1993)
31 2 Viktor Chernomyrdin Viktor Chernomyrdin-1.jpg 25 de decembre de 1993 23 de març de 1998 Nòstra Nacion es Russia Borís Ieltzin
Borís Ieltzin
(en lo podèr)
Борис Николаевич Ельцин.jpg 23 de març de 1998[2] cap Borís Ieltzin
32 3 Sergei Kiriyenko Sergei Kirienko - World Economic Forum Annual Meeting Davos 2000.jpg 23 de març de 1998 23 d'agost de 1998 cap Borís Ieltzin
Viktor Chernomyrdin
(en lo podèr)
Viktor Chernomyrdin-1.jpg 23 d'agost de 1998 11 de setembre de 1998 Nòstra Nacion es Russia Borís Ieltzin
33 4 Yevgeny Primakov E Primakov 03.jpg 11 de setembre de 1998 12 de mai de 1999 cap Borís Ieltzin
34 5 Sergei Stepashin Sergey Stepashin.jpg 12 de mai de 1999 9 d'agost de 1999 cap Borís Ieltzin
35 6 Vladimir Putin
1èr còp
Vladimir Putin-5 edit.jpg 9 d'agost de 1999 7 de mai de 2000 cap Borís Ieltzin
Vladimir Putin
(en lo podèr)
36 7 Mikhaïl Kasyanov 7 de mai de 2000 24 de febrièr de 2004 cap Vladimir Putin
Viktor Khristenko
(en lo podèr)
Viktor Khristenko.jpg 24 de febrièr de 2004 5 de març de 2004 cap Vladimir Putin
37 8 Mikhaïl Fradkov Mikhail Fradkov (Brasília, 04 April 2006).jpeg 5 de març de 2004 14 de setembre de 2007 cap Vladimir Putin
38 9 Viktor Zubkov Viktor Zubkov.jpg 14 de setembre de 2007 8 de mai de 2008 cap Vladimir Putin
Dmitrii Medvedev
39 10 Vladimir Putin
2nd còp
Vladimir Putin-5 edit.jpg 8 de mai de 2008 uèi Russia unida Dmitrii Medvedev

Referéncias[modificar | modificar la font]

  1. Lo nom Republica Socialista Federala de Russia foguèt modificat a Federacion Russa lo 25 de decembre de 1991 de facto, mai solament lo 21 de mai de 1992 de jure
  2. S'auto-indiquèt coma primièr ministre en exercici, mas la Cort Constitucionala considerèt aquel decrèt inconstitucional. Lo president revoquèt lo decrèt.