Lista dels primièrs ministres de Quirguizstan

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason de Quirguizstan.

Lo primièr ministre es lo cap de govèrn de Quirguizstan. Fins a 2010 la carga de president de Quirguizstan èra pus important que la de primièr ministre. Amb la constitucion de 2010 Quirguizstan devenèt una republica parlamentària.

Vaquí la lista de primièrs ministres de 1991 fins a uèi.

Lista de primièrs ministres de Quirguizstan (1991 fins a uèi)[modificar | modificar la font]

# Nom Començament del govèrn Final del govèrn Observacion
1 Nasirdin Isanov 21 de genièr de 1991 29 de novembre de 1991
* Andrey Iordan 29 de novembre de 1991 10 de febrièr de 1992 interim
2 Tursunbek Chyngyshev 10 de febrièr de 1992 13 de decembre de 1993 interim fins a 26 de febrièr de 1992
* Almanbet Matubraimov 13 de decembre de 1993 14 de decembre de 1993 interim
3 Apas Jumagulov 14 de decembre de 1993 14 de març de 1998
4 Kubanychbek Jumaliyev 14 de març de 1998 23 de decembre de 1998 interim fins a 25 de març de 1998
* Boris Silayev 23 de decembre de 1998 25 de decembre de 1998 primièr periòde interim
5 Jumabek Ibraimov 25 de decembre de 1998 4 d'abril de 1999
* Boris Silayev 4 d'abril de 1998 12 d'abril de 1999 segond periòde interim
6 Amangeldy Muraliyev 12 d'abril de 1999 21 de decembre de 2000 interim fins a 21 d'abril de 1999, e aprèp 11 de decembre de 2000
7 Kurmanbek Bakiyev 21 de decembre de 2000 22 de mai de 2002 1èr còp
8 Nikolay Tanayev 22 de mai de 2002 25 de març de 2005 interim fins a 30 de mai de 2002
** Kurmanbek Bakiyev 25 de març de 2002 15 d'agost de 2005 2nd còp, interim fins a 28 de març de 2005
* Medetbek Kerimkulov 20 de junh de 2005 10 de julhet de 2005 interim en nom de Bakiyev
9 Feliks Kulov 15 d'agost de 2005 29 de genièr de 2007 interim fins a 1 de setembre de 2007
10 Azim Isabekov 29 de genièr de 2007 29 de març de 2007
11 Almazbek Atambayev 29 de març de 2007 28 de novembre de 2007 interim fins a 30 de març de 2007 (1èr còp)
* Iskenderbek Aidaraliyev 28 de novembre de 2007 24 de decembre de 2007 interim
12 Igor Chudinov 24 de decembre de 2007 21 d'octobre de 2009
13 Daniar Usenov 21 d'octobre de 2009 7 d'abril de 2010
entre lo 19 de mai de 2010 e lo 17 de decembre de 2010: cap
11 Almazbek Atambayev 17 de decembre de 2010 23 de setembre de 2011 (2nd còp)
* Omurbek Babanov 23 de setembre de 2011 14 de novembre de 2011 interim
11 Almazbek Atambayev 14 de novembre de 2011 1 de decembre de 2011 (3en còp)
14 Omurbek Babanov 1 de decembre de 2011 Uèi