Lista dels primièrs ministres de Nòva Zelanda

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason de Nòva Zelanda.

Lo primièr ministre es lo cap de govèrn de Nòva Zelanda. Vaqui una lista dels primièrs ministres de Nòva Zelanda aprèp l'independéncia, fins a uèi.

Primièrs ministres de Nòva Zelanda[modificar | modificar la font]

Nom Començament del mandat Fin del mandat Partit
1 Henry Sewell 7 de mai de 1856 20 de mai de 1856 Cap
2 William Fox 20 de mai de 1856 2 de junh de 1856 Cap
3 Edward Stafford 2 de junh de 1856 12 de julhet de 1861 Cap
William Fox , 2nd còp 12 de julhet de 1861 6 d'agost de 1862 Cap
4 Alfred Domett 6 d'agost de 1862 30 d'octobre de 1863 Cap
5 Frederick Whitaker 30 d'octobre de 1863 24 de novembre de 1864 Cap
6 Frederick Weld 24 de novembre de 1864 16 d'octobre de 1865 Cap
Edward Stafford, 2nd còp 16 d'octobre de 1865 28 de junh de 1869 Cap
William Fox , 3en còp 28 de junh de 1869 10 de setembre de 1872 Cap
Edward Stafford, 3en còp 10 de setembre de 1872 11 d'octobre de 1872 Cap
7 George Waterhouse 11 d'octobre de 1872 3 de març de 1873 Cap
William Fox , 4en còp 3 de març de 1873 8 d'abril de 1873 Cap
8 Julius Vogel 8 d'abril de 1873 6 de julhet de 1875 Cap
9 Daniel Pollen 6 de julhet de 1875 15 de febrièr de 1876 Cap
Julius Vogel, 2nd còp 15 de febrièr de 1876 1 de setembre de 1876 Cap
10 Harry Atkinson 1 de setembre de 1876 13 d'octobre de 1877 Cap
11 George Grey 13 d'octobre de 1877 8 d'octobre de 1879 Cap
12 John Hall 8 d'octobre de 1879 21 d'abril de 1882 Cap
Frederick Whitaker, 2nd còp 21 d'abril de 1882 25 de setembre de 1883 Cap
Harry Atkinson, 2nd còp 25 de setembre de 1883 16 d'agost de 1884 Cap
13 Robert Stout 16 d'agost de 1884 28 d'agost de 1884 Cap
Harry Atkinson, 3en còp 28 d'agost de 1884 3 de setembre de 1884 Cap
Robert Stout, 2nd còp 3 de setembre de 1884 8 d'octobre de 1887 Cap
Harry Atkinson, 4en còp 8 d'octobre de 1887 24 de genièr de 1891 Cap
14 John Ballance 24 de genièr de 1891 27 d'abril de 1893 New Zealand Liberal Party
15 Richard Seddon 27 d'abril de 1893 10 de junh de 1906 New Zealand Liberal Party
16 William Hall-Jones 10 de junh de 1906 6 d'agost de 1906 New Zealand Liberal Party
17 Joseph Ward 6 d'agost de 1906 28 de març de 1912 New Zealand Liberal Party
18 Thomas Mackenzie 28 de març de 1912 10 de julhet de 1912 New Zealand Liberal Party
19 William Massey 10 de julhet de 1912 10 de mai de 1925 New Zealand Reform Party
20 Francis Bell 10 de mai de 1925 30 de mai de 1925 New Zealand Reform Party
21 Gordon Coates 30 de mai de 1925 10 de decembre de 1928 New Zealand Reform Party
Joseph Ward, 2nd còp 10 de decembre de 1928 28 de mai de 1930 United Party (Liberal)
22 George Forbes 28 de mai de 1930 6 de decembre de 1935 United Party (Liberal)
23 Michael Joseph Savage 6 de decembre de 1935 27 de març de 1940 New Zealand Labour Party
24 Peter Fraser 27 de març de 1940 13 de decembre de 1949 New Zealand Labour Party
25 Sidney Holland 13 de decembre de 1949 20 de setembre de 1957 New Zealand National Party
26 Keith Holyoake 20 de setembre de 1957 12 de decembre de 1957 New Zealand National Party
27 Walter Nash 12 de decembre de 1957 12 de decembre de 1960 New Zealand Labour Party
Keith Holyoake, 2nd còp 12 de decembre de 1960 7 de febrièr de 1972 New Zealand National Party
28 Jack Marshall 7 de febrièr de 1972 8 de decembre de 1972 New Zealand National Party
29 Norman Kirk 8 de decembre de 1972 31 d'agost de 1974 New Zealand Labour Party
30 Bill Rowling 6 de setembre de 1974 12 de decembre de 1975 New Zealand Labour Party
31 Robert Muldoon 12 de decembre de 1975 26 de julhet de 1984 New Zealand National Party
32 David Lange 26 de julhet de 1984 8 d'agost de 1989 New Zealand Labour Party
33 Geoffrey Palmer 8 d'agost de 1989 4 de setembre de 1990 New Zealand Labour Party
34 Mike Moore 4 de setembre de 1990 2 de novembre de 1990 New Zealand Labour Party
35 Jim Bolger 2 de novembre de 1990 8 de decembre de 1997 New Zealand National Party
36 Jenny Shipley 8 de decembre de 1997 5 de decembre de 1999 New Zealand National Party
37 Helen Clark 5 de decembre de 1999 19 de novembre de 2008 New Zealand Labour Party
38 John Key 19 de novembre de 2008 uèi New Zealand National Party