Lista dels primièrs ministres de Laos

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar

Vaquí la lista de Primièrs ministres de Laos dempuèi lo 1945.

Renhe de Laos (1945-1975)[modificar | modificar la font]

# Nom Naissença-mòrt Començament del govèrn Fin del govèrn Partit
1 Prince Phetsarath Rattanavongsa 1890-1959 15 de setembre de 1945 20 d'octobre de 1945 Cap
2 Phaya Khammao
president del govèrn provisòri
1911-1984 20 d'octobre de 1945 23 d'abril de 1946 Lao Issara
3 Prince Kindavong
1900-1951 23 d'abril de 1946 15 de març de 1947 cap
4 Prince Souvannarath 1893-1960 15 de març de 1947 25 d'abril de 1948 neutrala
5 Prince Boun Oum Na Champasak 1912-1980 25 de març de 1948 24 de febrièr de 1950 neutrala
6 Phoui Sananikone 1903-1983 24 de febrièr de 1950 15 d'octobre de 1951 neutrala
7 Prince Savang Vatthana 1907-1978? 15 d'octobre de 1951 21 de novembre de 1951 cap
8 Prince Souvanna Phouma 1901-1984 21 de novembre de 1951 25 d'octobre de 1954 Phak Xat Kao Na
9 Katay Don Sasorith 1904-1959 25 d'octobre de 1954 21 de març de 1956 Phak Xat Kao Na
10 Prince Souvanna Phouma 1901-1984 21 de març de 1956 17 d'agost de 1958 Phak Xat Kao Na
11 Phoui Sananikone 1903-1983 17 d'agost de 1958 31 de decembre de 1959 neutrala
12 Sounthone Pathammavong
Cap de las fòrças armadas
1911- 31 de decembre de 1959 7 de genièr de 1960 comitat per la defensa de l'interés nacional
13 Kou Abhay 1892-1964 7 de genièr de 1960 3 de junh de 1960 cap
14 Prince Somsanith Vongkotrattana 1913-1975 3 de junh de 1960 15 d'agost de 1960 cap
15 Prince Souvanna Phouma
1901-1984 30 d'agost de 1960[1] 13 de decembre de 1960 Partit neutral
Quinim Pholsena
pas reconegut
1915-1963 11 de decembre de 1960 13 de decembre de 1960 Partit por la patz e neutralitat
Prince Boun Oum Na Champasak 1912-1980 13 de decembre de 1960 23 de junh de 1962 neutrala
Prince Souvanna Phouma
1901-1984 23 de junh de 1962 2 de decembre de 1975 Partit neutral

Entre decembre de 1959 e decembre de 1960, Laos aguèt 6 diferents primièrs ministres, que foguèron depausats per còps d'estat.[2].

# Nom Imatge Començament del govèrn Fin del govèrn
1 Kaysone Phomvihane Kaysone DDR 1982.jpg 8 de decembre de 1975 15 d'agost de 1991
2 Khamtai Siphandon Sultan of Brunei with Khamtay Siphandone (cropped).png 15 d'agost de 1991 24 de febrièr de 1998
3 Sisavath Keobounphanh Sisavath Keobounphanh.gif 24 de febrièr de 1998 27 de març de 2001
4 Bounnhang Vorachith Emblem of Laos.svg 27 de març de 2001 8 de junh de 2006
5 Bouasone Bouphavanh Bouasone.jpg 8 de junh de 2006 23 de decembre de 2010
6 Thongsing Thammavong Thongsing Thammavong 2009-12-9.jpg 23 de decembre de 2010 uèi

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]

Nòtas e referéncias[modificar | modificar la font]