Lista dels primièrs ministres de Jordania

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason de Jordania.

Aquesta es la lista dels primièrs ministres de Jordania de 1921 fins a uèi.

Emirat de Transjordania (1921 fins a 1946)[modificar | modificar la font]

Nom Començament del mandat Final del mandat
Rashid Tali'a 11 d'abril de 1921 15 d'agost de 1921
Mazhar Raslan (1èr còp) 15 d'agost de 1921 10 de març de 1922
Rida al-Rikabi (1èr còp) 10 de març de 1922 1 de febrièr de 1923
Mazhar Raslan (2nd còp, par interim) 1 de febrièr de 1923 5 de setembre de 1923
Hasan Khalid Abu al-Huda (1èr còp) 5 de setembre de 1923 3 de març de 1924
Rida al-Rikabi (2nd còp) 3 de març de 1924 4 de junh de 1926
Hasan Khalid Abu al-Huda (2nd còp) 4 de junh de 1926 22 de febrièr de 1931
Abdallah Sarraj 22 de febrièr de 1931 18 d'octobre de 1933
Ibrahim Hashem (1èr còp) 18 d'octobre de 1933 28 de setembre de 1938
Tawfik Abu al-Huda (1èr còp) 28 de setembre de 1938 15 d'octobre de 1944
Samir al-Rifai (1èr còp) 15 d'octobre de 1944 19 de mai de 1945
Ibrahim Hashem (2nd còp) 19 de mai de 1945 25 de mai de 1946

Renhe Hashemita de Transjordania/Palestina/Jordania (1946 fins a uèi)[modificar | modificar la font]

Nom Començament del mandat Final del mandat
Ibrahim Hashem (2nd còp) 25 de mai de 1946 4 de febrièr de 1947
Samir al-Rifai (2nd còp) 4 de febrièr de 1947 28 de decembre de 1947
Tawfik Abu al-Huda (2nd còp) 28 de decembre de 1947 12 d'abril de 1950
Sa'id al-Mufti (1èr còp) 12 d'abril de 1950 4 de decembre de 1950
Samir al-Rifai (3en còp) 4 de decembre de 1950 25 de julhet de 1951
Tawfik Abu al-Huda (3en còp) 25 de julhet de 1951 5 de mai de 1953
Fawzi al-Mulki 5 de mai de 1953 4 de mai de 1954
Tawfik Abu al-Huda (4en còp) 4 de mai de 1954 30 de mai de 1955
Sa'id al-Mufti (2nd còp) 30 de mai de 1955 15 de decembre de 1955
Hazza' Al-Majali (1èr còp) 15 de decembre de 1955 21 de decembre de 1955
Ibrahim Hashem (3en còp, par interim) 21 de decembre de 1955 8 de genièr de 1956
Samir al-Rifai (4en còp) 8 de genièr de 1956 22 de mai de 1956
Sa'id al-Mufti (3en còp) 22 de mai de 1956 1 de julhet de 1956
Ibrahim Hashim (3en còp) 1 de julhet de 1956 29 d'octobre de 1956
Sulayman al-Nabulsi 29 d'octobre de 1956 13 d'abril de 1957
Abdelhalim al-Nimr 13 d'abril de 1957 15 d'abril de 1957
Hussein al-Jalidi 15 d'abril de 1957 24 d'abril de 1957
Ibrahim Hashem (4en còp) 24 d'abril de 1957 18 de mai de 1958
Samir al-Rifai (5en còp) 18 de mai de 1958 6 de mai de 1959
Hazza' al-Majali (2nd còp) 6 de mai de 1959 29 d'agost de 1960
Bahjat al-Talhouni (1èr còp) 29 d'agost de 1960 28 de genièr de 1962
Wasfi al-Tal (1èr còp) 28 de genièr de 1962 27 de març de 1963
Samir al-Rifai (6en còp) 27 de març de 1963 21 d'abril de 1963
Hussein ibn Nasser (1èr còp) 21 d'abril de 1963 6 de julhet de 1964
Bahjat al-Talhouni (2nd còp) 6 de julhet de 1964 14 de febrièr de 1965
Wasfi al-Tal (2nd còp) 14 de febrièr de 1965 4 de març de 1967
Hussein ibn Nasser (2nd còp) 4 de març de 1967 23 d'abril de 1967
Saad Jumaa 23 d'abril de 1967 7 d'octobre de 1967
Bahjat al-Talhouni (3en còp) 7 d'octobre de 1967 24 de març de 1969
Abdelmunim al-Rifai (1èr còp) 24 de març de 1969 13 d'agost de 1969
Bahjat al-Talhouni (4en còp) 13 d'agost de 1969 27 de junh de 1970
Abdelmunim al-Rifai (2nd còp) 27 de junh de 1970 16 de setembre de 1970
Muhammad Daoud 16 de setembre de 1970 26 de setembre de 1970
Ahmad Toukan 26 de setembre de 1970 28 d'octobre de 1970
Wasfi al-Tal (3en còp) 28 d'octobre de 1970 29 de novembre de 1971
Ahmad al-Lawzi 29 de novembre de 1971 26 de mai de 1973
Zaid al-Rifai (1èr còp) 26 de mai de 1973 13 de julhet de 1976
Mudar Badran (1èr còp) 13 de julhet de 1976 19 de decembre de 1979
Abdelhamid Sharaf 19 de decembre de 1979 3 de julhet de 1980
Kassim al-Rimawi 3 de julhet de 1980 28 d'agost de 1980
Mudar Badran (2nd còp) 28 d'agost de 1980 10 de genièr de 1984
Ahmad Obeidat 10 de genièr de 1984 4 d'abril de 1985
Zaid al-Rifai (2nd còp) 4 d'abril de 1985 27 d'abril de 1989
Zaid ibn Shaker (1èr còp) 27 d'abril de 1989 4 de decembre de 1989
Mudar Badran (3en còp) 4 de decembre de 1989 19 de junh de 1991
Taher al-Masri 19 de junh de 1991 21 de novembre de 1991
Zaid ibn Shaker (2nd còp) 21 de novembre de 1991 29 de mai de 1993
Abdelsalam al-Majali (1èr còp) 29 de mai de 1993 7 de genièr de 1995
Zaid ibn Shaker (3en còp) 7 de genièr de 1995 4 de febrièr de 1996
Abdelkarim al-Kabariti 4 de febrièr de 1996 9 de març de 1997
Abdelsalam al-Majali (2nd còp) 9 de març de 1997 20 d'agost de 1998
Fayez al-Tarawneh 20 d'agost de 1998 4 de març de 1999
Abdelraouf al-Rawabdeh 4 de març de 1999 19 de junh de 2000
Ali Abu al-Ragheb 19 de junh de 2000 25 d'octobre de 2003
Faisal al-Fayez 25 d'octobre de 2003 6 d'abril de 2005
Adnan Badran 6 d'abril de 2005 27 de novembre de 2005
Marouf al-Bakhit (1èr còp) 27 de novembre de 2005 25 de novembre de 2007
Nader al-Dahabi 25 de novembre de 2007 14 de decembre de 2009
Samir Rifai 14 de decembre de 2009 9 de febrièr de 2011
Marouf al-Bakhit (2nd còp) 9 de febrièr de 2011 24 d'octobre de 2011
Awn Shawkat Al-Khasawneh 24 d'octobre de 2011 uèi

Veire tanben[modificar | modificar la font]