Lista dels primièrs ministres de Centreafrica

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason de Centreafrica.

Aquesta es la lista dels primièrs ministres de Centreafrica, de 1957 fins a uèi.

Primièrs ministres abans l'independéncia (1957-1960)[modificar | modificar la font]

Periòde de govèrn Nom Partit
Oubangui-Chari, territòri autonòm
14 de mai de 1957 - 8 de decembre de 1958 Abel Goumba, vicepresident del Conselh de Govèrn
26 de julhet de 1958 - 1 de decembre de 1958 Abel Goumba, President del Conselh de Govèrn
Republica Centreafricana (amb autonomia)
8 de decembre de 195829 de març de 1959 Barthélémy Boganda, Primièr ministre MESAN
30 de març de 195930 d'abril de 1959 Abel Goumba, Primièr ministre interin MESAN
1 de mai de 195913 d'agost de 1960 David Dacko MESAN

Primièrs ministres aprèp l'independéncia[modificar | modificar la font]

Periòde de govèrn Nom Partit
Republica Centreafricana
13 d'agost de 196014 d'agost de 1960 David Dacko MESAN
3 de genièr de 19757 d'abril de 1976 Elisabeth Domitien, Primièr ministre MESAN
Empèri Centreafrican
4 de decembre de 19768 de decembre de 1976 cap
8 de decembre de 197614 de julhet de 1978 Ange-Félix Patassé, Primièr ministre MESAN
14 de julhet de 1978 - 20 de setembre de 1979 Henri Maïdou, Primièr ministre MESAN
Republica Centreafricana
(République Centrafricaine) (Ködrö tî Bê-Afrîka)
20 de setembre de 1979 - 26 de setembre de 1979 Henri Maïdou, Primièr ministre MESAN
26 de setembre de 197922 d'agost de 1980 Bernard Ayandho, Primièr ministre MESAN/UDC
12 de novembre de 19804 d'abril de 1981 Jean-Pierre Lebouder, Primièr ministre UDC
4 d'abril de 19811 de setembre de 1981 Simon Narcisse Bozanga, Primièr ministre UDC
15 de març de 19914 de decembre de 1992 Edouard Frank, Primièr ministre RDC
4 de decembre de 199226 de febrièr de 1993 Timothée Malendoma, Primièr ministre FC
26 de febrièr de 199325 d'octobre de 1993 Enoch Derant Lakoué, Primièr ministre PSD
25 d'octobre de 199312 d'abril de 1995 Jean-Luc Mandaba, Primièr ministre MLPC
12 d'abril de 19956 de junh de 1996 Gabriel Koyambounou, Primièr ministre MLPC
6 de junh de 199630 de genièr de 1997 Jean-Paul Ngoupande, Primièr ministre PUN
30 de genièr de 19971 de febrièr de 1999 Michel Gbezera-Bria, Primièr ministre
1 de febrièr de 19991 d'abril de 2001 Anicet Georges Dologuélé, Primièr ministre MLPC
1 d'abril de 200115 de març de 2003 Martin Ziguélé, Primièr ministre MLPC
23 de març de 200312 de decembre de 2003 Abel Goumba, Primièr ministre FPO
12 de decembre de 200313 de junh de 2005 Célestin Le Roi Gaombalet, Primièr ministre
13 de junh de 200522 de genièr de 2008 Elie Doté, Primièr ministre
22 de genièr de 2008uèi Faustin-Archange Touadéra, Primièr ministre

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]