Lista dels primièrs ministres d'Islàndia

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason de Islàndia

Lo primièr ministre es lo cap de govèrn de Islàndia.

Vaquí la lista dels primièrs ministres de Islàndia dempuèi 1904.

Primièrs ministres aprèp l'independéncia d'Islàndia (1904-1917)[modificar | modificar la font]

Primièr ministre Començament del govèrn Fin del govèrn
Hannes Hafstein 1 de febrièr de 1904 31 de març de 1909
Björn Jónsson 31 de març de 1909 14 de març de 1911
Kristján Jónsson 14 de març de 1911 24 de julhet de 1912
Hannes Hafstein 25 de julhet de 1912 21 de julhet de 1914
Sigurður Eggerz 21 de julhet de 1914 4 de mai de 1915
Einar Arnórsson 4 de mai de 1915 4 de genièr de 1917

Renhe d'Islàndia (1917-1944)[modificar | modificar la font]

Primièr ministre Començament del govèrn Fin del govèrn
Jón Magnússon 4 de genièr de 1917 25 de febrièr de 1920
Jón Magnússon 25 de febrièr de 1920 7 de març de 1922
Sigurður Eggerz 7 de març de 1922 22 de març de 1924
Jón MagnússonJón Magnússon 22 de març de 1924 23 de junh de 1926
Magnús Guðmundsson (interino) 23 de junh de 1926 8 de julhet de 1926
Jón Þorláksson 8 de julhet de 1926 28 d'agost de 1927
Tryggvi Þórhallsson 28 d'agost de 1927 3 de junh de 1932
Ásgeir Ásgeirsson 3 de junh de 1932 28 de julhet de 1934
Hermann Jónasson 28 de julhet de 1934 2 d'abril de 1938
Hermann Jónasson 2 d'abril de 1938 17 d'abril de 1939
Hermann Jónasson 17 d'abril de 1939 18 de novembre de 1941
Hermann Jónasson 18 de novembre de 1941 16 de mai de 1942
Ólafur Thors 16 de mai de 1942 16 de decembre de 1942
Björn Þórðarson 16 de decembre de 1942 17 de junh de 1944

Republica d'Islàndia (1944-actualitat)[modificar | modificar la font]

Primièr ministre Començament del govèrn Fin del govèrn
Björn Þórðarson 17 de junh de 1944 21 d'octobre de 1944
Ólafur Thors 21 d'octobre de 1944 4 de febrièr de 1947
Stefán Jóhann Stefánsson 4 de febrièr de 1947 6 de decembre de 1949
Ólafur Thors 6 de decembre de 1949 14 de març de 1950
Steingrímur Steinþórsson 14 de març de 1950 11 de setembre de 1953
Ólafur Thors 11 de setembre de 1953 24 de julhet de 1956
Hermann Jónasson 24 de julhet de 1956 23 de decembre de 1958
Emil Jónsson 23 de decembre de 1958 20 de novembre de 1959
Ólafur Thors 20 de novembre de 1959 14 de novembre de 1963
Bjarni Benediktsson 14 de novembre de 1963 10 de julhet de 1970
Jóhann Hafstein 10 de julhet de 1970 14 de julhet de 1971
Ólafur Jóhannesson 14 de julhet de 1971 28 d'agost de 1974
Geir Hallgrímsson 28 d'agost de 1974 1 de setembre de 1978
Ólafur Jóhannesson 1 de setembre de 1978 15 d'octobre de 1979
Benedikt Gröndal 15 d'octobre de 1979 8 de febrièr de 1980
Gunnar Thoroddsen 8 de febrièr de 1980 26 de mai de 1983
Steingrímur Hermannsson 26 de mai de 1983 8 de julhet de 1987
Þorsteinn Pálsson 8 de julhet de 1987 28 de setembre de 1988
Steingrímur Hermannsson 28 de setembre de 1988 10 de setembre de 1989
Steingrímur Hermannsson 10 de setembre de 1989 30 d'abril de 1991
Davíð Oddsson 30 d'abril de 1991 23 d'abril de 1995
Davíð Oddsson 23 d'abril de 1995 28 de mai de 1999
Davíð Oddsson 28 de mai de 1999 23 de mai de 2003
Davíð Oddsson 23 de mai de 2003 15 de setembre de 2004
Halldór Ásgrímsson 15 de setembre de 2004 5 de junh de 2006
Geir Hilmar Haarde 5 de junh de 2006 1 de febrièr de 2009
Jóhanna Sigurðardóttir 1 de febrièr de 2009 actualitat

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]