Lista dels primièrs ministres d'Egipte

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason d'Egipte.

Vaquí una lista de primièrs ministres d'Egipte.

Primièr ministre de la Republica Araba d'Egipte (1971 fins a uèi)[modificar | modificar la font]

# Imatge Nom
(Naissença-mòrt)
(còp)
Periòde de govèrn Partit
(36) Defautoc.png Mahmoud Fawzi
محمود فوزى
(1900–1981)
2 de setembre de 1971 17 de genièr de 1972 Union Socialista Araba
37 Defautoc.png Aziz Sedki
عزيز صدقي
(1920–2008)
17 de genièr de 1972 26 de març de 1973 Union Socialista Araba
38 Anwar Sadat cropped.jpg Anwar Sadat
أنور السادات
(1918–1981)
(1èr còp)[1]
26 de març de 1973 25 de setembre de 1974 Union Socialista Araba
39 Defautoc.png Abd El Aziz Muhammad Hegazi
عبد العزيز محمد حجازي
(n. 1923)
25 de setembre de 1974 16 d'abril de 1975 Union Socialista Araba
40 Defautoc.png Mamdouh Salem
ممدوح سالم
(1918–1988)
16 d'abril de 1975 2 d'octobre de 1978[2] Union Socialista Araba
41 Defautoc.png Mustafa Khalil
مصطفى خليل
(1920–2008)
2 d'octobre de 1978 15 de mai de 1980 Partit Democratic Nacional
(38) Anwar Sadat cropped.jpg Anwar Sadat
أنور السادات
(1918–1981)
(2nd còp)[1]
15 de mai de 1980 6 d'octobre de 1981[3] Partit Democratic Nacional
42 Hosni Mubarak ritratto.jpg Hosni Mubarak
حسنى مبارك
(n. 1928)[1]
7 d'octobre de 1981 2 de genièr de 1982 Partit Democratic Nacional
43 Ahmad Fuad Mohieddin.jpg Ahmad Fuad Mohieddin
أحمد فؤاد محيي الدين
(1926–1984)
2 de genièr de 1982 5 de junh de 1984[4] Partit Democratic Nacional
44 Kamal Hassan Ali.JPG Kamal Hassan Ali
كمال حسن علي
(1921–1993)
17 de julhet de 1984 4 de setembre de 1985 Partit Democratic Nacional
45 Ali Lutfi.jpg Ali Lutfi Mahmud
على لطفي محمود
(n. 1935)
4 de setembre de 1985 10 de novembre de 1986 Partit Democratic Nacional
46 Atef Sedki.JPG Atef Sedki
عاطف محمد نجيب صدقي
(1930–2005)
10 de novembre de 1986 4 de genièr de 1996 Partit Democratic Nacional
47 Kamal Ganzouri.jpg Kamal Ganzouri
كمال الجنزوري
(n. 1933)
(1èr còp)
4 de genièr de 1996 5 d'octobre de 1999 Partit Democratic Nacional
48 Atef Ebeid.jpg Atef Ebeid
عاطف محمد عبيد
(n. 1932)
5 d'octobre de 1999 14 de julhet de 2004 Partit Democratic Nacional
49 Ahmed Nazif IGF.JPG Ahmed Nazif
أحمد نظيف
(n. 1952)
14 de julhet de 2004 31 de genièr de 2011[5] Partit Democratic Nacional
50 Defautoc.png Ahmed Shafik
أحمد محمد شفيق
(n. 1941)
31 de genièr de 2011 3 de març de 2011[6] independent
51 Dr Essam Sharaf.jpg Essam Sharaf
عصام عبد العزيز شرف
(n. 1952)
3 de març de 2011 7 de decembre de 2011[6] independent
(47) Kamal Ganzouri.jpg Kamal Ganzouri
كمال الجنزوري
(n. 1933)
(2nd còp)
7 de decembre de 2011 uèi independent

Nòtas[modificar | modificar la font]

  1. 1,0 1,1 1,2 tanben president del país
  2. Forçat a la demission aprèp la renòncia d'altres ministres dempuèi l'acòrd de Camp David
  3. assassinat durant l'exercici del poder
  4. moriguèt durant l'exercici del poder
  5. Demissionat per lo president Mubarak durant la Revolucion Egipciana de 2011
  6. 6,0 6,1 Renoncièt durant la Revolucion Egipciana de 2011