Lista dels primièrs ministres d'Austràlia

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Blason d'Austràlia.

Lo primièr ministre es lo cap de govèrn d'Austràlia. Vaquí la lista dels primièrs ministres d'Austràlia aprèp l'independéncia, lo 1901.

# Nom Partit Començament de govèrn Fin de govèrn
1 Edmund Barton Protectionist 1 de genièr de 1901 24 de setembre de 1903
2 Alfred Deakin (1èr còp) Protectionist 24 de setembre de 1903 27 d'abril de 1904
3 Chris Watson Australian Labor Party 27 d'abril de 1904 18 d'agost de 1904
4 Sir George Reid Free Trade Party 18 d'agost de 1904 5 de julhet de 1905
- Alfred Deakin (1èr còp) Commonwealth Liberal Party 5 de julhet de 1905 13 de novembre de 1908
5 Andrew Fisher (1èr còp) Australian Labor Party 13 de novembre de 1908 2 de junh de 1909
- Alfred Deakin (2en còp) Commonwealth Liberal Party 2 de junh de 1909 29 d'abril de 1910
- Andrew Fisher (2nd còp) Australian Labor Party 29 d'abril de 1910 24 de junh de 1913
6 Joseph Cook Commonwealth Liberal Party 24 de junh de 1913 17 de setembre de 1914
- Andrew Fisher (2en còp) Australian Labor Party 17 de setembre de 1914 27 d'octobre de 1915
7 Billy Hughes (1èr còp) Australian Labor Party 27 d'octobre de 1915 17 de febrièr de 1917
- Billy Hughes (2nd còp) Nationalist Party 17 de febrièr de 1917 9 de febrièr de 1923
8 Stanley Bruce Nationalist Party 9 de febrièr de 1923 22 d'octobre de 1929
9 James Scullin Australian Labor Party 22 d'octobre de 1929 6 de genièr de 1932
10 Joseph Lyons United Australia 6 de genièr de 1932 7 d'abril de 1939
11 Sir Earle Page Country Party of Australia 7 d'abril de 1939 26 d'abril de 1939
12 Robert Menzies United Australia 26 d'abril de 1939 28 d'agost de 1941
13 Arthur Fadden Country Party of Australia 28 d'agost de 1941 7 d'octobre de 1941
14 John Curtin Australian Labor Party 7 d'octobre de 1941 5 de julhet de 1945
15 Frank Forde Australian Labor Party 6 de julhet de 1945 13 de julhet de 1945
16 Ben Chifley Australian Labor Party 13 de julhet de 1945 19 de decembre de 1949
- Sir Robert Menzies (2nd còp) Liberal Party of Australia 19 de decembre de 1949 26 de genièr de 1966
17 Harold Holt Liberal Party of Australia 26 de genièr de 1966 19 de decembre de 1967
18 John McEwen Country Party of Australia 19 de decembre de 1967 10 de genièr de 1968
19 John Gorton Liberal Party of Australia 10 de genièr de 1968 10 de març de 1971
20 William McMahon Liberal Party of Australia 10 de març de 1971 5 de decembre de 1972
21 Gough Whitlam Australian Labor Party 5 de decembre de 1972 11 de novembre de 1975
22 Malcolm Fraser Liberal Party of Australia 11 de novembre de 1975 11 de març de 1983
23 Bob Hawke Australian Labor Party 11 de març de 1983 20 de decembre de 1991
24 Paul Keating Australian Labor Party 20 de decembre de 1991 11 de març de 1996
25 John Winston Howard Liberal Party of Australia 11 de març de 1996 3 de decembre de 2007
26 Kevin Rudd Australian Labor Party 3 de decembre de 2007 24 de junh de 2010
27 Julia Gillard Australian Labor Party 24 de junh de 2010

27 de junh de 2013

28 Kevin Rudd Australian Labor Party 27 de junh de 2013 uèi