Lista dels presidents dels Estats Units d'America

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar

Lo president dels Estats Units d'America es al còp cap d'Estat e cap de govèrn. Aquesta es la Lista dels presidents dels Estats Units d'America.

# President començament del mandat fin del mandat Partit Vicepresident(s)
1 George Washington Portrait of George Washington.jpeg 30 d'abril de 1789 3 de març de 1797 (cap) John Adams
2 John Adams Johnadamsvp.flipped.jpg 4 de març de 1797 3 de març de 1801 Partit Federalista Thomas Jefferson
3 Thomas Jefferson T Jefferson by Charles Willson Peale 1791 2.jpg 4 de març de 1801 3 de març de 1809 Partit Democrata-Republican Aaron Burr /
George Clinton
4 James Madison Jm4.gif 4 de març de 1809 3 de març de 1817 Partit Democrata-Republican George Clinton(D)/(cap)/Elbridge Gerry(D)/
(cap)
5 James Monroe James Monroe 02.jpg 4 de març de 1817 3 de març de 1825 Partit Democrata-Republican Daniel Tompkins
6 John Quincy Adams John Quincy Adams.jpg 4 de març de 1825 3 de març de 1829 Partit Democrata-Republican John C. Calhoun
7 Andrew Jackson Andrew jackson head.jpg 4 de març de 1829 3 de març de 1837 Partit Democrata John C. Calhoun (R)
(cap) / Martin Van Buren
8 Martin Van Buren Martin Van Buren.jpg 4 de març de 1837 3 de març de 1841 Partit Democrata Richard Mentor Johnson
9 William Harrison William Henry Harrison by James Reid Lambdin, 1835.jpg 4 de març de 1841 4 d'abril de 1841 (D) Partit Whig John Tyler
10 John Tyler John Tyler.jpg 4 d'abril de 1841 3 de març de 1845 Partit Whig (W) (cap)
11 James Polk Polkpolk.jpg 4 de març de 1845 3 de març de 1849 Partit Democrata George M. Dallas
12 Zachary Taylor Zachary Taylor by Joseph Henry Bush, c1848.jpg 4 de març de 1849 9 de julhet de 1850 (D) Partit Whig Millard Fillmore
13 Millard Fillmore Millard Fillmore.jpg 9 de julhet de 1850 3 de març de 1853 Partit Whig (cap)
14 Franklin Pierce Franklin Pierce.jpg 4 de març de 1853 3 de març de 1857 Partit Democrata William R. King (D)
(cap)
15 James Buchanan James Buchanan.jpg 4 de març de 1857 3 de març de 1861 Partit Democrata John C. Breckinridge
16 Abraham Lincoln Abraham Lincoln head on shoulders photo portrait.jpg 4 de març de 1861 15 d'abril de 1865(A) Partit Republican Hannibal Hamlin /
Andrew Johnson (U)
17 Andrew Johnson Andrew Johnson.jpg 15 d'abril de 1865 3 de març de 1869 Partit Democrata (U) (cap)
18 Ulysses Grant Ulysses Grant 1870-1880.jpg 4 de març de 1869 3 de març de 1877 Partit Republican Schuyler Colfax/
Henry Wilson (D)
(cap)
19 Rutherford Hayes President Rutherford Hayes 1870 - 1880.jpg 4 de març de 1877 3 de març de 1881 Partit Republican William A. Wheeler
20 James Garfield James Abram Garfield, photo portrait seated.jpg 4 de març de 1881 19 de setembre de 1881 (A) Partit Republican Chester Arthur
21 Chester Arthur Chester Alan Arthur.jpg 19 de setembre de 1881 3 de març de 1885 Partit Republican (cap)
22 Grover Cleveland Grover Cleveland portrait.jpg 4 de març de 1885 3 de març de 1889 Partit Democrata Thomas A. Hendricks (D)/
(cap)
23 Benjamin Harrison Benjamin harrison.jpg 4 de març de 1889 3 de març de 1893 Partit Republican Levi Morton
24 Grover Cleveland
(2nd time)
Grover Cleveland portrait.jpg 4 de març de 1893 3 de març de 1897 Partit Democrata Adlai E. Stevenson
25 William McKinley Mckinley.jpg 4 de març de 1897 14 de setembre de 1901 (A) Partit Republican Garret A. Hobart (D)/
(cap)/ Theodore Roosevelt
26 Theodore Roosevelt T Roosevelt.jpg 14 de setembre de 1901 3 de març de 1909 Partit Republican (cap)/ Charles Fairbanks
27 William Taft William Howard Taft.jpg 4 de març de 1909 3 de març de 1913 Partit Republican James S. Sherman (D)
(cap)
28 Woodrow Wilson Woodrow Wilson (1912).jpg 4 de març de 1913 3 de març de 1921 Partit Democrata Thomas R. Marshall
29 Warren G. Harding Warren G Harding portrait as senator June 1920.jpg 4 de març de 1921 2 d'agost de 1923 (D) Partit Republican Calvin Coolidge
30 Calvin Coolidge Calvin Coolidge photo portrait head and shoulders.jpg 2 d'agost de 1923 3 de març de 1929 Partit Republican (cap)
Charles Dawes
31 Herbert Hoover HerbertHoover.jpg 4 de març de 1929 3 de març de 1933 Partit Republican Charles Curtis
32 Franklin D. Roosevelt FDR in 1933.jpg 4 de març de 1933 12 d'abril de 1945 (D) Partit Democrata John Nance Garner/
Henry A. Wallace/
Harry Truman
33 Harry Truman Harry S. Truman.jpg 12 d'abril de 1945 20 de genièr de 1953 Partit Democrata (cap)/ Alben Barkley
34 Dwight D. Eisenhower Eisenhower official.jpg 20 de genièr de 1953 20 de genièr de 1961 Partit Republican Richard Nixon
35 John F. Kennedy John F Kennedy.jpg 20 de genièr de 1961 22 de novembre de 1963 (A) Partit Democrata Lyndon Johnson
36 Lyndon Johnson Lbj2.jpg 22 de novembre de 1963 20 de genièr de 1969 Partit Democrata (cap)/ Hubert Humphrey
37 Richard Nixon Nixon 30-0316a.jpg 20 de genièr de 1969 9 d'agost de 1974 (R) Partit Republican Spiro Agnew/Spiro Agnew(R)/
(cap)/
Gerald Ford
38 Gerald Ford Gerald R. Ford, Official White House photograph 1974 (2).jpg 9 d'agost de 1974 20 de genièr de 1977 Partit Republican (cap)
Nelson Rockefeller
39 Jimmy Carter Jimmy Carter.jpg 20 de genièr de 1977 20 de genièr de 1981 Partit Democrata Walter Mondale
40 Ronald Reagan Official Portrait of President Reagan 1981.jpg 20 de genièr de 1981 20 de genièr de 1989 Partit Republican George H. W. Bush
41 George H. W. Bush George H. W. Bush, President of the United States, 1989 official portrait.jpg 20 de genièr de 1989 20 de genièr de 1993 Partit Republican Dan Quayle
42 Bill Clinton Bill Clinton.jpg 20 de genièr de 1993 20 de genièr de 2001 Partit Democrata Al Gore
43 George Walker Bush George-W-Bush.jpeg 20 de genièr de 2001 20 de genièr de 2009 Partit Republican Dick Cheney
44 Barack Obama Barack Obama.jpg 20 de genièr de 2009 Actualitat Partit Democrata Joe Biden
  • Interrupcions del mandat per:
(A) Assassinat.
(D) Mòrt naturala.
(R) Renonciament.
  • Dins d'autres partits:
(U) Democrata, vicepresident de Lincoln.
(W) Democrata, vicepresident del candidat Whig.