Lista dels presidents de l'Eqüator

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Bandièra del president de l'Eqüator.

Aquesta es la lista dels presidents e caps d'Estat de l'Eqüator dempuèi l'independéncia, en 1830.

Periòde de govèrn Nom Nòtas
Republica de l'Eqüator
13 de mai de 1830 - 14 d'agost de 1830 Juan José Flores, Cap d'administracion
14 d'agost de 1830 - 22 de setembre de 1830 Juan José Flores, Cap del govèrn
22 de setembre de 1830 - 10 de setembre de 1834 Juan José Flores, President 1èr còp
20 d'octobre de 1833 - Julh de 1834 Vicente Rocafuerte, cap d'Estat del Departament Guayas En rebellion
10 de setembre de 1834 - 31 de genièr de 1839
13 de julhet de 1834 - 18 de genièr de 1835 José Félix Valdivieso, cap d'Estat En rebellion
31 de genièr de 1839 - 18 de genièr de 1843 Juan José Flores 2nd còp
18 de genièr de 1843 - 1 d'abril de 1843 Juan José Flores, President interin
1 d'abril de 1843 - 18 de junh de 1845 Juan José Flores 3en còp
6 de març de 1845 - 18 de junh de 1845 José Joaquín de Olmedo, President del Govèrn provincial En rebellion
18 de junh de 1845 - 8 de decembre de 1845
8 de decembre de 1845 - 15 d'octobre de 1849 Vicente Ramón Roca, President
15 d'octobre de 1849 - 10 de junh de 1850 Manuel de Ascásubi, President interin 1èr còp
Març de 1850 - 1850 Antonio de Elizalde, cap d'Estat En rebellion
20 de febrièr de 1850 - 10 de junh de 1850 Diego Noboa, cap d'Estat En rebellion
10 de junh de 1850 - 8 de decembre de 1850 Diego Noboa, President interin
8 de decembre de 1850 - 26 de febrièr de 1851 Diego Noboa
13 de julhet de 1851 - 17 de julhet de 1851 José María Urbina, cap d'Estat En rebellion
17 de julhet de 1851 - 17 de julhet de 1852
17 de julhet de 1852 - 6 de setembre de 1852 José María Urbina, President interin
6 de setembre de 1852 - 16 d'octobre de 1856 José María Urbina, President
16 d'octobre de 1856 - 17 de setembre de 1859 Francisco Robles, President
1 de mai de 1859 - 4 de junh de 1859 Govèrn provincial:- En rebellion
1 de mai de 1859 - 4 de junh de 1859 José María Avilés, President interin
1 de mai de 1859 - 4 de junh de 1859 Pacífico Chiriboga
1 de mai de 1859 - 25 de mai de 1859 Manuel Gómez de la Torre
25 de mai de 1859 - 4 de junh de 1859 Gabriel García Moreno
4 de junh de 1859 - 7 de setembre de 1859 Gabriel García Moreno, cap d'Estat En rebellion
6 de junh de 1859 - 1859 Jerónimo Carrión, President interin En rebellion
7 de setembre de 1859 - 17 de genièr de 1861 Gabriel García Moreno, President
17 de genièr de 1861 - 2 d'abril de 1865 Gabriel García Moreno, President interin
2 d'abril de 1865 - 31 d'agost de 1865 Gabriel García Moreno 1èr còp
17 de setembre de 1859 - 24 de setembre de 1860 Guillermo Franco, cap d'Estat dels departaments Guayas e Azuay En rebellion
31 d'agost de 1859 - 7 de setembre de 1865 Rafael Carvajal, President interin
7 de setembre de 1865 - 6 de novembre de 1867 Jerónimo Carrión, President
6 de novembre de 1867 - 20 de genièr de 1868 Pedro José de Arteta, President interin
20 de genièr de 1868 - 19 de genièr de 1869 Juan Javier Espinosa, President
19 de genièr de 1869 - 16 de mai de 1869 Gabriel García Moreno, President interin 2nd còp
16 de mai de 1869 - 10 d'agost de 1869 Manuel de Ascásubi, President interin 2nd còp
10 d'agost de 1869 - 6 d'agost de 1875 Gabriel García Moreno, President 3en còp
6 d'agost de 1875 - 6 d'octobre de 1875 Francisco León Franco, President interin
6 d'octobre de 1875 - 1875 José Javier Eguiguren, President interin
1875 - 9 de decembre de 1875 Rafael Pólit, President
9 de decembre de 1875 - 18 de decembre de 1876 Antonio Borrero, President
8 de setembre de 1876 - 19 de decembre de 1876 Ignacio de Veintemilla, cap d'Estat En rebellion
19 de decembre de 1876 - 26 de genièr de 1878
26 de genièr de 1878 - 26 de març de 1882 Ignacio de Veintemilla, President interin
26 de març de 1882 - 10 de genièr de 1883 Ignacio de Veintemilla, cap d'Estat
Febrièr de 1883 - 11 d'octobre de 1883 Eloy Alfaro Delgado, cap d'Estat de las províncias Manabí e Esmeraldas En rebellion; 1èr còp
14 de genièr de 1883 - 9 de julhet de 1883 Govèrns provincials En rebellion
José María Sarasti
Pedro Ignacio Lizarzaburu
Rafael Pérez
Agustín Guerrero
14 de genièr de 1883 - 14 de febrièr de 1883 Pablo Herrera
14 de febrièr de 1883 - 9 de julhet de 1883 Luis Cordero Crespo
9 de julhet de 1883 - 11 d'octobre de 1883 Govèrn provincial
José María Sarasti
Pedro Ignacio Lizarzaburu
Rafael Pérez
Agustín Guerrero
Luis Cordero Crespo
17 de setembre de 1883 - 11 d'octobre de 1883 Pedro Carbo, cap d'Estat Guayas En rebellion
11 d'octobre de 1883 - 15 d'octobre de 1883 Ramón Borrero y Cortázar, Vicepresident de la Convencion Nacionala
15 d'octobre de 1883 - 23 de novembre de 1883 Rafael Pérez, President interin
23 de novembre de 1883 - 10 de febrièr de 1884 José Plácido Caamaño, President interin
10 de febrièr de 1884 - 1 de julhet de 1888 José Plácido Caamaño, President
1 de julhet de 1888 - 17 d'agost de 1888 Pedro José Cevallos, President
17 d'agost de 1888 - 1 de julhet de 1892 Antonio Flores Jijón, President
1 de julhet de 1892 - 16 d'abril de 1895 Luis Cordero Crespo, President
16 d'abril de 1895 - 23 d'agost de 1895 Vicente Lucio Salazar, President interin
19 de junh de 1895 - 23 d'agost de 1895 Eloy Alfaro, cap d'Estat En rebellion
23 d'agost de 1895 - 16 d'abril de 1896 2nd còp
16 d'abril de 1896 - 13 de genièr de 1897 Eloy Alfaro, President interin
13 de genièr de 1897 - 1 de setembre de 1901 Eloy Alfaro, President interin
1 de setembre de 1901 - 1 de setembre de 1905 Leonidas Plaza 1èr còp
1 de setembre de 1905 - 16 de genièr de 1906 Lizardo García
16 de genièr de 1906 - 9 d'octobre de 1906 Eloy Alfaro 3en còp
9 d'octobre de 1906 - 1 de genièr de 1907 Eloy Alfaro, President interin
1 de genièr de 1907 - 12 d'agost de 1911 Eloy Alfaro, President
12 d'agost de 1911 - 1 de setembre de 1911 Carlos Freile Zaldumbide, President interin 1èr còp
1 de setembre de 1911 - 22 de decembre de 1911 Emilio Estrada, President
22 de decembre de 1911 - 6 de març de 1912 Carlos Freile Zaldumbide, President interin 2nd còp
22 de decembre de 1911 - genièr de 1912 Flavio E. Alfaro Santana En rebellion
30 de decembre de 1911 - genièr de 1912 Pedro J. Montero Maridueña En rebellion
6 de març de 1912 - 10 d'agost de 1912 Francisco Andrade Marín, President interin
10 d'agost de 1912 - 1 de setembre de 1912 Alfredo Baquerizo, President interin 1èr còp
1 de setembre de 1912 - 1 de setembre de 1916 Leonidas Plaza, President 2nd còp
1 de setembre de 1916 - 1 de setembre de 1920 Alfredo Baquerizo, President 2nd còp
1 de setembre de 1920 - 1 de setembre de 1924 José Luis Tamayo, President
1 de setembre de 1924 - 9 de julhet de 1925 Gonzalo Córdova, President
9 de julhet de 1925 - 10 de julhet de 1925 Luis Telmo Paz y Miño, cap d'Estat Junta Militara
10 de julhet de 1925 - 10 de genièr de 1926 Junta de govèrn de las províncias modificacion setmanala del cap de govèrn
Luis Napoleón Dillon
Pedro Pablo Garaicoa
10 de julhet de 1925 - 14 de julhet de 1925 Moisés Oliva
10 de julhet de 1925 - 24 d'octobre de 1925 Francisco Gómez de la Torre
10 de julhet de 1925 - 22 de decembre de 1925 José Rafael Bustamante
13 de julhet de 1925 - 10 de genièr de 1926 José Modesto Larrea
13 de julhet de 1925 - 10 de genièr de 1926 Francisco J. Boloña
14 de julhet de 1925 - 10 de genièr de 1926 Francisco Arízaga Luque
10 de genièr de 1926 - 10 de març de 1926 Humberto Albornoz, Cap del Conselh de las juntas provincialas
10 de març de 1926 - 1 d'abril de 1926 Julio Enrique Moreno, Cap del Conselh de las juntas provincialas 1èr còp
1 d'abril de 1926 - 10 d'octobre de 1928 Isidro Ayora, President provincial
10 d'octobre de 1928 - 17 d'abril de 1929 Isidro Ayora, President interin
17 d'abril de 1929 - 24 d'agost de 1931 Isidro Ayora, President
24 d'agost de 1931 - 15 d'octobre de 1931 Luis Larrea Alba, President interin
15 d'octobre de 1931 - 27 d'agost de 1932 Alfredo Baquerizo, President interin 3en còp
27 d'agost de 1932 - 2 de setembre de 1932 Carlos Freile Larrea, President interin
2 de setembre de 1932 - 5 de decembre de 1932 Alberto Guerrero Martínez, President interin
5 de decembre de 1932 - 20 d'octobre 1933 Juan de Dios Martínez, President
20 d'octobre de 1933 - 1 de setembre de 1934 Abelardo Montalvo, President interin
1 de setembre de 1934 - 21 d'agost de 1935 José María Velasco Ibarra, President 1èr còp
21 d'agost de 1935 - 26 de setembre de 1935 Antonio Pons, President interin
26 de setembre de 1935 Benigno Andrade Flores, Cap de la Junta Militara
26 de setembre de 1935 - 10 d'agost de 1937 Federico Páez, simultaneament cap de govèrn
10 d'agost de 1937 - 23 d'octobre de 1937 Federico Páez, President interin
23 d'octobre de 1937 - 10 d'agost de 1938 Gil Alberto Enríquez, Cap d'Estat principal
10 d'agost de 1938 - 2 de decembre de 1938 Manuel María Borrero, President interin
2 de decembre de 1938 - 17 de novembre de 1939 Aurelio Mosquera, President
17 de novembre de 1939 - 11 de decembre de 1939 Carlos Alberto Arroyo del Río, President interin 1èr còp
11 de decembre de 1939 - 10 d'agost de 1940 Andrés Córdova, President interin
10 d'agost de 1940 - 1 de setembre de 1940 Julio Enrique Moreno, President interin 2nd còp
1 de setembre de 1940 - 29 de mai de 1944 Carlos Alberto Arroyo del Río, President interin 2nd còp
29 de mai de 1944 - 31 de mai de 1944 Julio Teodoro Salem Gallegos cap rotatiu de l'Oficina Politica de l'Alianza Democrática Ecuatoriana en foncions de cap del poder executiu
Periòde de govèrn Nom Partit Nòtas
31 de mai de 1944 - 23 d'agost de 1947 José María Velasco Ibarra AD 1èr còp
23 d'agost de 1947 - 2 de setembre de 1947 Coronel Carlos Mancheno Cajas, President interin (en exercici) Mil
2 de setembre de 1947 - 15 de setembre de 1947 Mariano Suárez (simultaneament) PCE
15 de setembre de 1947 - 1 de setembre de 1948 Carlos Julio Arosemena Tola, President
1 de setembre de 1948 - 1 de setembre de 1952 Galo Plaza Lasso, President MCDN
1 de setembre de 1952 - 1 de setembre de 1956 José María Velasco Ibarra, President   2nd còp
1 de setembre de 1956 - 1 de setembre de 1960 Camilo Ponce Enríquez, President MSC
1 de setembre de 1960 - 7 de novembre de 1961 José María Velasco Ibarra, President FNV 3en còp
7 de novembre de 1961 - 11 de julhet de 1963 Carlos Julio Arosemena Monroy, President FNV
11 de julhet de 1963 - 29 de març de 1966 Junta de govèrn
almiral Ramón Castro Jijón, cap de la Junta Militar
General Luis Cabrera Sevilla Militar
General Mario Gándara Enríquez Militar
11 de julhet de 1963 - 1965 Coronel Guillermo Freile Posso Militar
29 de març de 1966 - 29 de març de 1966 General Telmo O. Vargas B., cap del govèrn Militar
29 de març de 1966 - 16 de novembre de 1966 Clemente Yerovi Indaburu, President interin cap
16 de novembre de 1966 - 1 de setembre de 1968 Otto Arosemena, President interin CID
1 de setembre de 1968 - 15 de febrièr de 1972 José María Velasco Ibarra, President FNV 4en còp
15 de febrièr de 1972 - 11 de genièr de 1976 General Guillermo Rodríguez Lara, President Militar
11 de genièr de 1976 - 10 d'agost de 1979 Conselh d'Autoritats de Govèrn (junta)
almiral Alfredo Poveda, cap de la Junta Militar
General Luis Leoro Franco Militar
General Luis G. Durán Arcentales Militar
10 d'agost de 1979 - 24 de mai de 1981 Jaime Roldós Aguilera, President CFP moriguèt durant lo mandat
24 de mai de 1981 - 10 d'agost de 1984 Osvaldo Hurtado, President DP-UDC
10 d'agost de 1984 - 10 d'agost de 1988 León Febres Cordero, President PSC
10 d'agost de 1988 - 10 d'agost de 1992 Rodrigo Borja Cevallos, President ID
10 d'agost de 1992 - 10 d'agost de 1996 Sixto Alfonso Durán-Ballén, President PUR
10 d'agost de 1996 - 6 de febrièr de 1997 Abdalá Jaime Bucaram Ortiz, President PRE
6 de febrièr de 1997 - 9 de febrièr de 1997 Fabián Alarcón, President interin FRA
9 de febrièr de 1997 - 11 de febrièr de 1997 Rosalía Arteaga Serrano, President interin MIRA
11 de febrièr de 1997 - 10 d'agost de 1998 Fabián Alarcón, President interin FRA
10 d'agost de 1998 - 21 de genièr de 2000 Jamil Mahuad, President DP-UDC
21 de genièr de 2000 - 21 de genièr de 2000 Junta de govèrn de salvacion nacionala
Coronel Lucio Edwin Gutiérrez Borbúa, cap de la Junta Militar
Carlos Antonio Vargas Guatatuca cap
Carlos Solórzano Constantine cap
21 de genièr de 2000 - 22 de genièr de 2000 Conselh (junta) d'Estat
General Carlos Mendoza Poveda, President Militar
Carlos Antonio Vargas Guatatuca cap
Carlos Solórzano Constantine cap
22 de genièr de 2000 - 15 de genièr de 2003 Gustavo Noboa, President DP-UDC
15 de genièr de 2003 - 20 d'abril de 2005 Lucio Edwin Gutiérrez Borbúa, President PSP
20 d'abril de 2005 - 15 de genièr de 2007 Luis Alfredo Palacio, President cap
15 de genièr de 2007 - Uèi Rafael Correa, President Alianza PAIS