Lista dels presidents de Panamà

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Escut d'armas de Panamà.

Lo President de Panamà es lo cap d'Estat, cap de govèrn e cap del Poder Executiu de Panamà. Es elegit per la populacion per un periòde de 5 ans.

Governant de l'Estat Liure de l'Istme (1840 - 1841)[modificar | modificar la font]

President del Conselh Municipal e Primièr President de facto (1903)[modificar | modificar la font]

Membres de la Junta Provisòria de govèrn (1903 - 1904)[modificar | modificar la font]

Presidents de Panamà (1904 - uèi)[modificar | modificar la font]

Nom Jorn de naissença, Jorn de mòrt Periòde de govèrn
Manuel Amador Guerrero (* 30 de junh de 1833, † 2 de mai de 1909) 20 de febrièr de 1904 - 1 d'octobre de 1908
José Domingo de Obaldía (* 30 de genièr de 1845, † 1 de març de 1910) 1 d'octobre de 1908 - 1 de març de 1910
Carlos Antonio Mendoza¹ (* 31 d'octobre de 1856, † 13 de febrièr de 1916) 1 de març de 1910 - 1 d'octobre de 1910
Federico Boyd¹ (* 24 de setembre de 1851, † 25 de mai de 1924) 1 d'octobre de 1910 - 5 d'octobre de 1910
Pablo Arosemena Alba¹ (* 24 de setembre de 183619 d'agost de 1920) 5 d'octobre de 1910 - 1 d'octobre de 1912
Belisario Porras Barahona (* 28 de novembre de 1856, † 28 d'agost de 1942) 1 d'octobre de 1912 - 1 d'octobre de 1916
Ramón Maximiliano Valdés (* 13 d'octobre de 1867, † 3 de junh de 1918) 1 d'octobre de 1916 - 3 de junh de 1918
Ciro Luis Urriola¹ (* 1863, † 1922) 4 de junh de 1918 - 1 d'octobre de 1918
Pedro Antonio Díaz¹ (* 5 de julhet de 1852, † 8 de mai de 1919) 1 d'octobre de 1918 - 12 d'octobre de 1918
Belisario Porras Barahona (* 28 de novembre de 1856, † 28 d'agost de 1942) 12 d'octobre de 1918 - 30 de genièr de 1920
Ernesto Tisdel Lefevre¹ (* 1876, † 1922) 30 de genièr de 1920 - 1 d'octobre de 1920
Belisario Porras Barahona (* 28 de novembre de 1856, † 28 d'agost de 1942) 1 d'octobre de 1920 - 1 d'octobre de 1924
Rodolfo Chiari (* 15 de novembre de 1869, † 16 d'agost de 1937) 1 d'octobre de 1924 - 1 d'octobre de 1928
Florencio Harmodio Arosemena (* 17 de setembre de 1872, † 30 d'agost de 1945) 1 d'octobre de 1928 - 3 de genièr de 1931
Ricardo J. Alfaro¹ (* 20 d'agost de 1882, † 20 de febrièr de 1971) 16 de genièr de 1931 - 5 de junh de 1932
Harmodio Arias Madrid (* 3 de julhet de 1886, † 1963) 5 de junh de 1932 - 1 d'octobre de 1936
Juan Demóstenes Arosemena (* 24 de junh de 1879, † 1939) 1 d'octobre de 1936 - 16 de decembre de 1939
Ezequiel Fernández Jaén¹ (* 3 de març de 1886, † 26 de març de 1946) 16 de decembre de 1939 - 18 de decembre de 1939
Augusto Samuel Boyd¹ (* 1 d'agost de 1879, † 17 de junh de 1957) 18 de decembre de 1939 - 1 d'octobre de 1940
Arnulfo Arias Madrid (* 15 d'agost de 1901, † 10 d'agost de 1988) 1 d'octobre de 1940 - 9 d'octobre de 1941
Ricardo Adolfo de la Guardia (* 14 de març de 1899, † 29 de decembre de 1969) 9 d'octobre de 1941 - 15 de junh de 1945
Enrique A. Jiménez² (* 1888, † 28 d'abril de 1970) 15 de junh de 1945 - 7 d'agost de 1948
Domingo Díaz Arosemena (* 25 de junh de 1875, † 23 d'agost de 1949) 7 d'agost de 1948 - 28 de julhet de 1949
Daniel Chanis Pinzón (* 20 de novembre de 1892, † 2 de genièr de 1961) 28 de julhet de 1949 - 20 de novembre de 1949
Roberto Francisco Chiari Remón (* 2 de març de 1905, † 1 de març de 1981) 20 de novembre - 24 de novembre de 1949
Arnulfo Arias Madrid (* 15 d'agost de 1901, † 10 d'agost de 1988) 24 de novembre de 1949 - 9 de mai de 1951
Alcibíades Arosemena (* 20 de novembre de 1883, † 8 d'abril de 1958) 9 de mai de 1951 - 1 d'octobre de 1952
José Antonio Remón Cantera (* 1908, † 2 de genièr de 1955) 1 d'octobre de 1952 - 2 de genièr de 1955
José Ramón Guizado Valdés (* 1899, † 1964) 2 de genièr de 1955 - 29 de març de 1955
Ricardo Arias Espinosa (* 5 d'abril de 1912, † març de 1993) 29 de març de 1955 - 1 d'octobre de 1956
Ernesto de la Guardia (* 30 de març de 1904, † 1983) 1 d'octobre de 1956 - 1 d'octobre de 1960
Roberto Francisco Chiari Remón (* 2 de març de 1905, † 1 de març de 1981) 1 d'octobre de 1960 - 1 d'octobre de 1964
Marco Aurelio Robles (* 8 de novembre de 1905, † 19 d'abril de 1990) 1 d'octobre de 1964 - 1 d'octobre de 1968
Arnulfo Arias Madrid (* 15 d'agost de 1901, † 10 d'agost de 1988) 1 d'octobre de 1968 - 11 d'octobre de 1968
José María Pinilla³ (* 28 de novembre de 1919, † 10 d'agost de 1979) 12 d'octobre de 1968 - 18 de decembre de 1969
Demetrio Basilio Lakas (* 29 d'agost de 1925, † 1999) 19 de decembre de 1969 - 11 d'octobre de 1978
Arístides Royo (* 14 d'agost de 1940) 11 d'octobre de 1978 - 31 de julhet de 1982
Ricardo de la Espriella (* 5 de setembre de 1934) 31 de julhet de 1982 - 13 de febrièr de 1984
Jorge Illueca (* 7 de setembre de 1918 - † 3 de mai de 2012) 13 de febrièr de 1984 - 11 d'octobre de 1984
Nicolás Ardito Barletta (* 21 d'agost de 1938) 11 d'octobre de 1984 - 28 de setembre de 1985
Eric Arturo Delvalle (* 2 de febrièr de 1937) 28 de setembre de 1985 - 26 de febrièr de 1988
Manuel Solís Palma¹ (* 3 de decembre de 1917 - † 6 de novembre de 2009) 26 de febrièr de 1988 - 1 de setembre de 1989
Francisco A. Rodríguez² (* 24 de novembre de 1938) 1 de setembre de 1989 - 20 de decembre de 1989
Guillermo Endara Galimany (* 12 de mai de 1936, † 28 de setembre de 2009) 20 de decembre de 1989 - 1 de setembre de 1994
Ernesto Pérez Balladares (* 29 de junh de 1946) 1 de setembre de 1994 - 1 de setembre de 1999
Mireya Moscoso (* 1 de julhet de 1946) 1 de setembre de 1999 - 1 de setembre de 2004
Martín Torrijos Espino (* 18 de julhet de 1963) 1 de setembre de 2004 - 1 de julhet de 2009
Ricardo Alberto Martinelli (* 11 de març de 1952) 1 de julhet de 2009 - 1 de julhet de 2014
Juan Carlos Varela 12 de decembre de 1963 1 de julhet de 2014 - uèi
Nòtas
¹ en lo poder
² Provisòri
³ President de la Junta Provisòria