Lista dels comtes d'Armanhac

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Armas dels comtes d'Armanhac : d'argent al leon de golas

Vaquí una Lista dels comtes d'Armanhac :

Ostal d'Armanhac[modificar | modificar la font]

960-995 : Bernat Ièr lo guech († 995), comte d'Armanhac, filh cabdèt de Guilhèm Garcès de Gasconha, comte de Fesensac.

995-1020 : Geraud Ièr Trancaleon († 1020), comte d'Armanhac, filh del precedent.

maridat a Adalaïs, filha de Guilhèm V, duc d'Aquitània e comte de Peitieus, e de Brisca de Gasconha

1020-1061 : Bernat II Tumapaler († entre 1064 e 1090), comte d'Armanhac, duc de Gasconha de 1040 a 1052, filh del precedent.

maridat a Ermengarda

1061-1103 : Geraud II († v. 1103), comte d'Armanhac, filh del precedent.

maridat a Avizèla de Lomanha

1103-1110 : Bernat III († 1110), comte d'Armanhac, filh del precedent.

maridat a Alpaïs de Turena

1110-1160 : Geraud III († 1160), comte d'Armanhac, filh del precedent.

maridat a Anicèla, comtessa de Fesensac

1160-1193 : Bernat IV († 1193), comte d'Armanhac e de Fesensac, filh del precedent.

maridat a Esteveta de la Barta

1193-1215 : Geraud IV († 1215), comte d'Armanhac e de Fesensac, filh del precedent.

Ostal de Lomanha[modificar | modificar la font]

1215-1219 : Geraud V († 1219), comte d'Armanhac e de Fesensac, filh de Bernat de Lomanha, vescomte de Fesensaguet (filh d'Odon de Lomanha, senhor de Firmaçon, e de Mascaròsa d'Armanhac, filha de Geraud III).

1219-1241 : Pèire Girard († 1241), filh del precedent.

1241-1243 : Bernat V († 1243), fraire del precedent.

maridat a Agnès

1243-1255 : Arnaut Odon († 1256), vescomte de Lomanha, nebot d'Odon de Lomanha

maridat a Mascaròsa Ièra († 1245), filha de Geraud V

1255-1256 : Eschivat de Chabanés, comte d'Armanhac, de Fesensac e de Bigòrra († 1283)

maridat en 1255 a Mascaròsa II († 1256), filha d'Arnaut Odon e de Mascaròsa Ièra

1256-1285 : Geraud VI, comte d'Armanhac, († 1285), nebot de Geraud V, filh de Rogièr de Lomanha, vescomte de Fesensaguet.

maridat en 1260 a Mata de Bearn (1250 † ap.1317)
comtes d'Armanhac e de Rodés : escartelat, als 1 e 4 d'argent al leon de golas, als 2 e 3 de golas al leon leopardat d'aur

1285-1319 : Bernat VI, comte d'Armanhac, († 1319), filh del precedent.

maridat en primièras nòças a Isabèla de Labrit (v. 1275, † 1èr de decembre de 1294)
maridat en segondas nòças en 1298 a Cecília (1275 † 1313), comtessa de Rodés

1319-1373 : Joan Ièr (1311 † 1373), comte d'Armanhac e de Rodés, filh del precedent.

maridat en 1327 a Beatritz de Clarmont († 1364), comtessa de Charolés

1373-1384 : Joan II († 1384), comte d'Armanhac e de Rodés, filh del precedent.

maridat en 1359 a Joana de Peiregòrd

1384-1391 : Joan III († 1391), comte d'Armanhac e de Rodés, filh del precedent.

maridat en 1378 a Margarida (1363 † 1443), comtessa de Comenge

1391-1418 : Bernat VII (v. 1360 † 1418), comte d'Armanhac e de Rodés e conestable de França, fraire del precedent.

maridat a Bona de Berric (1365 † 1435)

1418-1450 : Joan IV (1396 † 1450), comte d'Armanhac e de Rodés, filh del precedent.

maridat en 1407 a Blanca de Bretanha (1395 † 1419), puèi en 1419 amb Isabèla d'Évreux (1395 † 1450)

1450-1473 : Joan V (1420 † 1473), comte d'Armanhac e de Rodés, vescomte de Lomanha, filh del precedent e d'Isabèla d'Evreux.

maridat en 1469 amb Joana de Fois

1473-1497 : Carles Ièr (1425 † 1497), comte d'Armanhac e de Rodés, fraire del precedent.

maridat en 1468 a Catarina de Fois († 1510)

Ostal d'Alençon[modificar | modificar la font]

1497-1525 : Carles II (1489 † 1525), duc d'Alençon (Carles IV), rèirenebot del precedent, son grand paire Joan II, duc d'Alençon, aviá esposat Maria d'Armanhac, filha de Joan IV.

maridat en 1509 a Margarida d'Engoleime, sòrre de Francés Ièr

Ostal de Labrit[modificar | modificar la font]

1527-1555 : Enric III de Labrit (1503 † 1555), rei de Navarra, comte de Fois, de Bigòrra, de Peiregòrd, d'Armanhac e de Rodés, vescomte de Limòtges e de Bearn, senhor de Labrit

segond espós (en 1527) de Margarida d'Engoleime (1492 † 1549)

1555-1572 : Joana de Labrit (1528 † 1572), filha dels precedents, reina de Navarra, ...

1572-1589 : Enric de Borbon (1553 † 1610), rei de França e de Navarra, filh dels precedents.

Ostal de Guisa[modificar | modificar la font]

En 1645, l'Armanhac es balhat a Enric de Lorena-Guisa (1601 † 1666), comte d'Harcourt

  • Enric de Lorena-Guisa (1601 † 1666), comte d'Harcourt, filh de Carles Ièr, duc d'Elbeuf
  • Loís de Lorena-Guisa (1641 † 1718), comte d'Armanhac, de Charny e de Brionne, filh del precedent
  • Carles de Lorena-Guisa (1684 † 1751), comte d'Armanhac, filh del precedent

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]