Lista dels bactèris importants clinicament

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar

Vaquí una lista de bactèris importants en medecina. La podètz completar o corregir s'es necessari. Aquela lista es pas una lista completa de totas las espècias de bactèris : per una lista pus completa vejatz Lista dels bactèris. Pels virus, vejatz Lista dels virus.


A[modificar | modificar la font]

Acetobacter aurantiusActinobacillus actinomycetemcomitansAgrobacterium tumefaciensAzorhizobium caulinodansAzotobacter vinelandii

B[modificar | modificar la font]

Bacillus anthracisBacillus brevisBacillus cereusBacillus fusiformisBacillus licheniformisBacillus megateriumBacillus stearothermophilusBacillus subtilisBacteroides gingivalisBacteroides melaninogenicusBartonella henselaeBartonella quintanaBordetella bronchisepticaBordetella pertussisBorrelia burgdorferiBranhamella catarrhalisBrucella abortusBrucella melitensisBrucella suisBurkholderia malleiBurkholderia pseudomallei

C[modificar | modificar la font]

Calymmatobacterium granulomatisCampylobacter coliCampylobacter jejuniCampylobacter pyloriChlamydia pneumoniaeChlamydia psittaciChlamydia trachomatisChlamydophila pneumoniaeChlamydophila psittaciClostridium botulinumClostridium difficileClostridium perfringensClostridium tetaniClostridium welchiiCorynebacterium diphtheriaeCorynebacterium fusiformeCoxiella burnetii

E[modificar | modificar la font]

Ehrlichia chaffeensisEnterococcus aviumEnterococcus duransEnterococcus faecalisEnterococcus faeciumEnterococcus galllinarumEnterococcus maloratusEscherichia coli

F[modificar | modificar la font]

Francisella tularensisFusobacterium nucleatum

G[modificar | modificar la font]

Gardnerella vaginalis

H[modificar | modificar la font]

Haemophilus ducreyiHaemophilus influenzaeHaemophilus parainfluenzaeHaemophilus pertussisHaemophilus vaginalisHelicobacter pylori

K[modificar | modificar la font]

Klebsiella pneumoniaeKlebseilla rhinoscleromatis - Klebsiella oxytoca

L[modificar | modificar la font]

Lactobacillus acidophilusLactobacillus caseiLactococcus lactisLegionella pneumophila

M[modificar | modificar la font]

Methanobacterium extroquensMicrobacterium multiformeMicrococcus luteusMycobacterium aviumMycobacterium bovisMycobacterium diphtheriaeMycobacterium intracellulareMycobacterium lepraeMycobacterium lepraemuriumMycobacterium phleiMycobacterium smegmatisMycobacterium tuberculosisMycoplasma fermentansMycoplasma genitaliumMycoplasma hominisMycoplasma pneumoniae

N[modificar | modificar la font]

Neisseria gonorrhoeaeNeisseria meningitidisNocardia asteroides

P[modificar | modificar la font]

Pasteurella multocidaPasteurella tularensisPorphyromonas gingivalisPseudomonas aeruginosaPseudomonas maltophilia

R[modificar | modificar la font]

Rhizobium radiobacterRickettsia prowazekiiRickettsia mooseri Rickettsia psittaciRickettsia quintanaRickettsia rickettsiiRickettsia trachomaeRochalimaea henselaeRochalimaea quintanaRothia dentocariosa

S[modificar | modificar la font]

Salmonella enteritidisSalmonella typhiSalmonella typhimuriumSerratia marcescensShigella dysenteriaeStaphylococcus aureusStaphylococcus epidermidisStreptococcus agalactiaeStreptococcus aviumStreptococcus bovisStreptococcus cricetusStreptococcus faceiumStreptococcus faecalisStreptococcus ferusStreptococcus gallinarumStreptococcus lactisStreptococcus mitiorStreptococcus mitisStreptococcus mutansStreptococcus oralisStreptococcus pneumoniaeStreptococcus pyogenesStreptococcus rattusStreptococcus salivariusStreptococcus sanguisStreptococcus sobrinus

T[modificar | modificar la font]

Treponema pallidum

V[modificar | modificar la font]

Vibrio choleraeVibrio commaVibrio parahemolyticusVibrio vulnificus

X[modificar | modificar la font]

Xanthomonas maltophilia

Y[modificar | modificar la font]

Yersinia enterocoliticaYersinia pestisYersinia pseudotuberculosis