Lista dels Presidents del Conselh d'Itàlia

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Bandièra del Primièr Ministre d'Itàlia.

Vaquí la lista dels Presidents del Conselh (primièrs ministres) d'Itàlia dempuèi lo començament de l'unificacion del país, en 1861 fins a uèi.

Renhe d'Itàlia (1861 fins a 1945)[modificar | modificar la font]

Num. (Rep.) Durada del mandat Primièr Ministre Partit
1. 17 de març - 6 de junh de 1861 Camillo Benso comte de Cavour PLCI
2. 6 de junh de 1861 - 4 de març de 1862 Bettino Ricasoli PLCI
3. 4 de març - 9 de decembre de 1862 Urbano Rattazzi PDI
4. 9 de decembre de 1862 - 24 de març de 1863 Luigi Carlo Farini PLCI
5. 24 de març de 1863 - 23 de setembre de 1864 Marco Minghetti PLCI
6. 23 de setembre de 1864 - 17 de junh de 1866 Alfonso Ferrero, Cavaliere La Marmora PLCI
7 17 de junh de 1866 - 11 d'abril de 1867 Bettino Ricasoli (segond còp) PLCI
8. 11 d'abril de 1867 - 27 d'octobre de 1867 Urbano Rattazzi (segond còp) PDI
9. 27 d'octobre de 1867 - 14 de decembre de 1869 Federico Luigi, Conte Menabrea PLCI
10. 14 de decembre de 1869 - 10 de julhet de 1873 Giovanni Lanza PLCI
11. 10 de julhet de 1873 - 25 de març de 1876 Marco Minghetti (segond còp) PLCI
12. 25 de març de 1876 - 24 de març de 1878 Agostino Depretis PDI
13. 24 de març de 1878 - 19 de decembre de 1878 Benedetto Cairoli PDI
14. 19 de decembre de 1878 - 14 de julhet de 1879 Agostino Depretis (segond còp) PDI
15. 14 de julhet de 1879 - 29 de mai de 1881 Benedetto Cairoli (segond còp) PDI
16. 29 de mai de 1881 - 29 de julhet de 1887 Agostino Depretis (tresen còp) PDI
17. 29 de julhet de 1887 - 6 de febrièr de 1891 Francesco Crispi PDI
18. 6 de febrièr de 1891 - 15 de mai de 1892 Antonio Starabba, Marchese di Rudinì PLCI
19. 15 de mai de 1892 - 15 de decembre de 1893 Giovanni Giolitti PLI
20. 15 de decembre de 1893 - 10 de març de 1896 Francesco Crispi (segond còp) PDI
21. 10 de març de 1896 - 29 de junh de 1898 Antonio Starabba, Marchese di Rudinì (segond còp) PLCI
22. 29 de junh de 1898 - 24 de junh de 1900 Luigi Pelloux PLCI
23. 24 de junh de 1900 - 15 de febrièr de 1901 Giuseppe Saracco PDI/PLI
24. 15 de febrièr de 1901 - 3 de novembre de 1903 Giuseppe Zanardelli PLI
25. 3 de novembre de 1903 - 12 de març de 1905 Giovanni Giolitti (segond còp) PLI
26. 12 de març de 1905 - 28 de març de 1905 Tommaso Tittoni PLCI
27. 28 de març de 1905 - 8 de febrièr de 1906 Alessandro Fortis PLI
28. 8 de febrièr de 1906 - 29 de mai de 1906 Sidney Sonnino PLCI
29. 29 de mai de 1906 - 11 de decembre de 1909 Giovanni Giolitti (tresen còp) PLI
30. 11 de decembre de 1909 - 31 de març de 1910 Sidney Sonnino (segond còp) PLCI
31. 31 de març de 1910 - 30 de març de 1911 Luigi Luzzatti PLI
32. 30 de març de 1911 - 21 de març de 1914 Giovanni Giolitti (4en còp) PLI
33. 21 de març de 1914 - 18 de junh de 1916 Antonio Salandra PLCI
34. 18 de junh de 1916 - 29 d'octobre de 1917 Paolo Boselli PLCI
35. 29 d'octobre de 1917 - 23 de junh de 1919 Vittorio Emanuele Orlando  ?
36. 23 de junh de 1919 - 15 de junh de 1920 Francesco Saverio Nitti PR
37. 15 de junh de 1920 - 4 de julhet de 1921 Giovanni Giolitti (5en còp) PLI
38. 4 de julhet de 1921 - 26 de febrièr de 1922 Ivanoe Bonomi PRSI
39. 26 de febrièr de 1922 - 31 d'octobre de 1922 Luigi Facta PLI
40. 31 d'octobre de 1922 - 25 de julhet de 1943 Benito Mussolini (Il Duce) PNFI
41. 25 de julhet de 1943 - 18 de junh de 1944 General Pietro Badoglio (Govèrn Militar Provisòri) Cap
42. 18 de junh de 1944 - 19 de junh de 1945 Ivanoe Bonomi (segond còp) PLDI
43. 19 de junh de 1945 - 8 de decembre de 1945 Ferruccio Parri PAI

Republica d'Itàlia (1945 fins a uèi)[modificar | modificar la font]

Num. (Rep.) Durada del mandat Primièr Ministre Partit
44. (1.) 8 de decembre de 1945 - 2 d'agost de 1953 Alcide De Gasperi DCI
45. (2.) 2 d'agost de 1953 - 12 de genièr de 1954 Giuseppe Pella DCI
46. (3.) 12 de genièr de 1954 - 8 de febrièr de 1954 Amintore Fanfani DCI
47. (4.) 8 de febrièr de 1954 - 2 de julhet de 1955 Mario Scelba DCI
48. (5.) 2 de julhet de 1955 - 15 de mai de 1957 Antonio Segni DCI
49. (6.) 15 de mai de 1957 - 1èr de julhet de 1958 Adone Zoli DCI
50. (7.) 1 de julhet de 1958 - 15 de febrièr de 1959 Amintore Fanfani (segond còp) DCI
51. (8.) 15 de febrièr de 1959 - 23 de març de 1960 Antonio Segni (segond còp) DCI
52. (9.) 23 de març de 1960 - 26 de julhet de 1960 Fernando Tambroni-Armaroli DCI
53. (10.) 26 de julhet de 1960 - 21 de junh de 1963 Amintore Fanfani (tresen còp) DCI
54. (11.) 21 de junh de 1963 - 4 de decembre de 1963 Giovanni Leone DCI
55. (12.) 4 de decembre de 1963 - 24 de junh de 1968 Aldo Moro DCI
56. (13.) 24 de junh de 1968 - 12 de decembre de 1968 Giovanni Leone (segond còp) DCI
57. (14.) 12 de decembre de 1968 - 6 d'agost de 1970 Mariano Rumor DCI
58. (15.) 6 d'agost de 1970 - 17 de febrièr de 1972 Emilio Colombo DCI
59. (16.) 17 de febrièr de 1972 - 7 de julhet de 1973 Giulio Andreotti DCI
60. (17.) 7 de julhet de 1973 - 23 de novembre de 1974 Mariano Rumor (segond còp) DCI
61. (18.) 23 de novembre de 1974 - 29 de julhet de 1976 Aldo Moro (segond còp) DCI
62. (19.) 29 de julhet de 1976 - 4 d'agost de 1979 Giulio Andreotti (segond còp) DCI
63. (20.) 4 d'agost de 1979 - 18 d'octobre de 1980 Francesco Cossiga DCI
64. (21.) 18 d'octobre de 1980 - 28 de junh de 1981 Arnaldo Forlani DCI
65. (22.) 28 de junh de 1981 - 1 de decembre de 1982 Giovanni Spadolini PRI
66. (23.) 1 de decembre de 1982 - 4 d'agost de 1983 Amintore Fanfani (4en còp) DCI
67. (24.) 4 d'agost de 1983 - 17 d'abril de 1987 Bettino Craxi PSI
68. (25.) 17 d'abril de 1987 - 28 de julhet de 1987 Amintore Fanfani (5en còp) DCI
69. (26.) 28 de julhet de 1987 - 13 d'abril de 1988 Giovanni Goria DCI
70. (27.) 13 d'abril de 1988 - 22 de julhet de 1989 Ciriaco De Mita DCI
71. (28.) 22 de julhet de 1989 - 24 d'abril de 1992 Giulio Andreotti (tresen còp) DCI
72. (29.) 24 d'abril de 1992 - 28 d'abril de 1993 Giuliano Amato PSI
73. (30.) 28 d'abril de 1993 - 10 de mai de 1994 Carlo Azeglio Ciampi Cap
74. (31.) 10 de mai de 1994 - 17 de genièr de 1995 Silvio Berlusconi FI
75. (32.) 17 de genièr de 1995 - 17 de mai de 1996 Lamberto Dini La Margarida
76. (33.) 17 de mai de 1996 - 21 d'octobre de 1998 Romano Prodi L'Ulivo
77. (34.) 21 d'octobre de 1998 - 25 d'abril de 2000 Massimo D'Alema PDS
78. (35.) 25 d'abril de 2000 - 11 de junh de 2001 Giuliano Amato (segond còp) Cap
79. (36.) 11 de junh de 2001 - 17 de mai de 2006 Silvio Berlusconi (segond còp) FI
80. (37.) 17 de mai de 2006 - 8 de mai de 2008 Romano Prodi (segond còp) L'Ulivo/PD
81. (38.) 8 de mai de 2008 - 16 de novembre de 2011 Silvio Berlusconi (3en còp) PdL
82. (39.) 16 de novembre de 2011 - 28 d'abril de 2013 Mario Monti cap
83. (40.) 28 d'abril de 2013 - 21 de març de 2014 Enrico Letta PD
84. (41.) 21 de març de 2014 - uèi Matteo Renzi PD

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]