Lista de nòrmas ISO

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar

A la fin de 2005, l'Organizacion Internacionala de Normalizacion (ISO) compta aperaquí 15 000 nòrmas activas, dont:

Nòrmas ISO : 1 - 999[modificar | modificar la font]

  • Nòrma ISO : Definicion. Una nòrma ISO es una nòrma generica de sistèma de management. Aquela nòrma se pòt aplicar a una organizacion quina que siá e concernís l'ensemble de la cadena de produccion.
  • ISO 5 : Fotografia - mesura de densitat
  • ISO 9 : Transliteracion dels caractèrs cirillics en caractèrs latins -- Lengas eslavas e non eslavas
  • ISO 31 : Grandors e Unitats
  • ISO 216 : Formats dels papièrs d'escritura (ISO/DIS 216)
  • ISO 233 : Transliteracion dels caractèrs arabis en caractèrs latins
  • ISO 520 : Cerealas e leguminosas - Determinacion de la massa de 1000 grans.
  • ISO 639 : Còdes per la representacion dels noms de lenga
    • ISO 639-1 : Còde alpha-2
    • ISO 639-2 : Còde alpha-3
    • ISO 639-3 : Còde alpha-3 per tractament exaustiu de las lengas (ISO/DIS 639-3)
    • ISO 639-4 : Guida d'implementacion e principis generals dels Còdes de lenga (ISO/CD 639-4)
    • ISO 639-5 : Còde alpha-3 per las familhas de lengas e gropes de lengas (ISO/CD 639-5)
    • ISO 639-6 : Còde alpha-4 per las classificacion sancèra de la variacion linguistica (ISO/DIS 639-6)
  • ISO 646 : Jòc ISO de caractèrs codats e 7 elements per l'escambi d'informacion (ISO/CEI 646)
  • ISO 690 : Referéncias bibliograficas

Nòrmas ISO : 1000 - 8999[modificar | modificar la font]

  • ISO 1000 : Unitats SI e recomandacions per l'emplec de lors multiples e de cèrtas autras unitats
  • ISO 1539 : Lengatge de programacion Fortran
  • ISO 2022 : Estructura de Còde de caractèrs e tecnicas d'extension (ISO/CEI 2022)
  • ISO 2108 : Numèro internacional normalizat del libre (ISBN)
  • ISO 2709 : Format per l'escambi d'informacion (ISO/DIS 2709)
  • ISO 3166 : Còdes per la representacion dels noms de païses e de lors subdivisions
  • ISO 3297 : Numèro ISSN
  • ISO 4217 : Còdes per la representacion de las monedas e tipes de fons
  • ISO 4909 : Contengut en donadas de la pista magnetica (3) de las cartas bancàrias
  • ISO 5218 : Còdes de representacion dels sèxes umans
  • ISO 6709 : Representacion normalizada de las latitud, longitud e altitud per la localizacion dels punts geografics
  • ISO 7098 : Romanizacion del chinés
  • ISO 7498 : Modèl ret OSI en 7 jaças
  • ISO 7810 : Caracteristicas fisicas de las cartas (de pista, de piuse, etc.) (ISO/CEI 7810)
  • ISO 7811 : Tecnicas d'enregistrament sus cartas (estampatge)
  • ISO 7812 : Identificacion dels emetors de cartas
  • ISO 7813 : Cartas de transaccions financièras
  • ISO 7816 : Cartas de piuse a contacte
    • ISO 7816-1 : Partida 1 : Caracteristicas fisicas
    • ISO 7816-2 : Partida 2 : Talha e emplaçament dels contactes
    • ISO 7816-3 : Partida 3 : Caracteristicas fisicas
    • ISO 7816-4 : Partida 4 : Senhal electric e Protocòl de comunicacion
    • ISO 7816-5 : Partida 5 : Interoperabilitat
    • ISO 7816-6 : Partida 6 : Identificacion de las aplicacions
    • ISO 7816-7 : Partida 7 : Donadas comunas
    • ISO 7816-8 : Partida 8 : Comandas de seguretat
    • ISO 7816-9 : Partida 9 : Complements de seguretat
  • ISO 8372 : Mòdi operatòri del chiframent per blòt de 64 bits
  • ISO 8583 : Protocòl de codatge dels messatges monetics
  • ISO 8601 : Representacion de las data e ora
  • ISO 8731 : Bancari : algoritme d'autentificacion de messatges
  • ISO 8859 : Codatge dels alfabets qu'incluson ASCII

Nòrmas ISO : 9000-9099 Qualitat[modificar | modificar la font]

  • ISO 9000 : Sistèmas de management de la qualitat - principis essencials e vocabulari
  • ISO 9001 : Sistèmas de management de la qualitat - Exigéncias
  • ISO 9004 : Sistèmas de management de la qualitat - Linhas directrises per lo melhorament de las performàncias6u65

Nòrmas ISO : 9100-9999[modificar | modificar la font]

  • ISO 9141 : Sistèmas de diagnostic per veïculs rotièrs
  • ISO 9126 : Gestion de las exigéncias logicialas
  • ISO 9362 : Còde d'identificacion de las bancas
  • ISO 9660 : Sistèma de fichièrs per CD-ROM
  • ISO 9899 : Lengatge de programacion C
  • ISO 9984 : Conversion dels caractèrs georgians en caractèrs latins
  • ISO 9985 : Conversion dels caractèrs armènis en caractèrs latins

Nòrmas ISO : 10000 - 13999[modificar | modificar la font]

  • ISO 10006 : Management de la qualitat aplicat als projèctes.
  • ISO 10279 : Lengatge de programacion BASIC

Nòrmas ISO : 10300[modificar | modificar la font]

  • ISO 10303 - STEP Nòrma per l'escambi de modèls de donadas de produches

Nòrmas ISO : 10600-13999[modificar | modificar la font]

  • ISO 10646 : Jòc universal de caractèrs
  • ISO 11180 : Adreçatge postal
  • ISO 11581 : Tecnologia de l'informacion, interfàcias e simbòls de l'interaccion amb l'utilizaire, simbòls e foncions de las icònas
  • ISO 11898 : Gestionari de ret de comunicacion (CAN)
  • ISO 12207 : Enquadra los procediments de concepcion logicial
  • ISO 13406-2 : Exigéncias ergonomicas per trabalh sus ecrans de visualizacion de panèl plat - Partida 2 : exigéncias ergonomicas dels ecrans de panèl plat
  • ISO 13616 : Numèro de compte bancari internacional (IBAN)

Nòrmas ISO : 14000 Environament[modificar | modificar la font]

Sus l'analisi del cicle de vida :

  • ISO 14040 : Principis e quadre de la seria ISO 14040
  • ISO 14041 : Definicion de l'objectiu, del camp d'estudi e analisi de l'inventari
  • ISO 14042 : Avaloracion de l'impacte del cicle de vida
  • ISO 14043 : Interpretacion del cicle de vida
  • ISO 14048 : Formats d'escambis de donadas
  • ISO 14049 : Rapòrts tecnics sus d'exemples d'analisi dels inventaris segon ISO 14041

Nòrmas ISO : 14400-15999[modificar | modificar la font]

Nòrmas ISO/TS 16949[modificar | modificar la font]

  • ISO/TS 16949 : Referencial comun basat sus la nòrma ISO 9001

Nòrmas ISO : 17700 - Seguretat de l'informacion[modificar | modificar la font]

Nòrmas ISO : 19100 - Informacion geografica[modificar | modificar la font]

  • ISO 19101 Geographic Information: Reference model
  • ISO 19105 Geographic Information: Conformance and testing
  • ISO 19107 Geographic Information: Spatial schema
  • ISO 19108 Geographic Information: Temporal schema
  • ISO 19109 Geographic Information: Rules for Application Schema
  • ISO 19110 Geographic Information: Feature cataloguing methodology
  • ISO 19111 Geographic Information: Spatial referencing by coordinates
  • ISO 19111 Geographic Information: Spatial referencing by identifier
  • ISO 19113 Geographic Information: Quality principles
  • ISO 19115 Geographic Information: Metadata
  • ISO 19119 Geographic Information: Services
  • ISO 19123 Geographic Information: Coverage schema
  • ISO 19128 Geographic Information: Web Map Service
  • ISO 19136 Geographic Information: Geography Markup Language
  • ISO 19139 Geographic Information: Metadata - XML schema implementation

Nòrmas ISO : 26000 responsabilitat sociala de las organizacions[modificar | modificar la font]

  • ISO 26000 : 26000 responsabilitat sociala de las organizacions
  • ISO 26000: 26000 Responsabilidad Social Empresarial (español)
  • ISO 9001 : Qualitat
  • ISO 14001 : Environament
  • OHSAS 18001 : Santat Trabalh (pas una nòrma ISO)
  • SA 8000 : Fornidors
  • SD 21000 : Responsabilitat societala e desvolopament durable, nòrma francesa, es estat mes en òbra solament per d'entrepresas pichonas.

Lo processus de redaccion de l'ISO 26000 a començat a Salvador de Bahia del 7 al 11 de març de 2005. los acamps seguents an luòc a Bangkok del 30 de setembre al 7 d'octobre de 2005 e a Lisbona del 13 al 19 de mai de 2006. Sit de l'ISO sus la RS

Nòrmas ISO : 27000 seguretat de l'informacion[modificar | modificar la font]

  • ISO 27000 : Seria de nòrmas dedicadas a la seguretat de l'informacion
    • ISO/CEI 27001 information security management system (ISMS) en remplaçament de BS7799
    • ISO 27002 Numèro potencial novèl de la nòrma ISO 17799
    • ISO 27004 Numèro designat per una nòrma novèla que cobrirà la gestion, la mesura e la metrica de la seguretat de l'informacion.

Bibliografia[modificar | modificar la font]

Management del risc : Apròchi global Recuèlh de nòrmas, Alai Khémili, raportaire del grop d'impulsion estrategica Avaloracion dels Riscs. AFNOR 2002.

Recuèlh de nòrmas :

  • Vocabulari FD ISO/IEC Guida 73:2002 (anglés/francés) (2002)
  • AS/NZS 4360 Risk management standard (Australia, 1999)
  • HB250 Organizational experiences in implementaing Risk Management Practices. Standards Australia (2000).
  • BS 6079 Project management - Part 3 : Guide to the management of business related project risk (2000)
  • HB 203:2000 Envireonmental risk management - Principles and process, based on AS/NZS 4360;1999, risk management. (2000)
  • NF EN ISO 14971 Aplicacion de la gestion dels riscs als dispositius medicals (mai de 2001) (nòrma francesa)
  • ISO/IEC 17799 Information technology - Còde of practice for information security management.

amb bibliografia normativa internacionala per subjèctes

Ligams extèrnes[modificar | modificar la font]