Lista de las ribièras francesas

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
To validate.png
exemple de tèxte
Flumes e rius de França

Aqueste tablèu presenta lo classament dels rius entièrament o parcialament en França, segon lor longor sul territòri francés.

  • Atencion : aquesta lista es pas exaustiva, de completar.
Riu Afluent de Longor Bacin idrografic Adjectiu correspondent
Marna Sèina 525 km 12 800 km² marnés(esa)
Òlt Garona 481 km 11 400 km² oltés(esa)
Sòna de Ròse 480 km 29 950 km² -
Doubs Sòna 430 km 7800 km² -
Alèir Léger 410 km 14 300 km² -
Tarn Garona 380 km 15 700 km² -
Vinhana Léger 372 km 20 000 km² -
Char Léger 320 km 14 000 km² -
Durença Ròse 320 km 14 225 km² -
Mosèla Ren 550 km dont 313 km en France 35 000 km² mosellan(e)
Loir Sarthe 311 km 7925 km² -
Aisne Oise 300 km 8000 km² -
Yonne Sèina 293 km 11 000 km² ycaunien(ne)
Isèra de Ròse 290 km 11 800 km² -
Oise Sèina 302 km dont 287 km en France 17 000 km² isarien(ne)
Sarthe Maine 285 km 7864 km²
Indre Léger 265 km 3462 km²
Cruesa Vinhana 255 km 9300 km²
Avairon de Tarn 250 km 5300 km²
Auba Sèina 248 km 3600 km²
Isle Dordonha 235 km
Eure Sèina 225 km
Ill Ren 210 km
Ain Ròse 200 km 12 000 km²
Verdon Durença 200 km 1820 km²
Vesera Dordonha 192 km 3800 km²
Gartempe Cruesa 190 km 3950 km²
Baïsa Garona 190 km 2910 km²
Onhon Sòna 190 km 2100 km²
Mayenne de Maine 185 km 4200 km² mayennais(e)
Agot Tarn 180 km 3500 km²
Gers Garona 178 km 1230 km²
Armançon Yonne 174 km 3000 km²
Arièja Garona 170 km 3860 km²
Meurthe Mosèla 170 km
Loing Sèina 166 km
Sauldre Char 166 km
Trueire Òlt 160 km 3300 km²
Oust Vilaine 155 km 3630 km²
Viaur Avairon 155 km 1530 km²
Drac Isèra 150 km 3350km²
Sioule Alèir 150 km
Vesle Aisne 140 km
Risle ou Rille Sèina 140 km
Gard ou Gardon Ròse 133 km
Céser Ròse 132 km 1 300 km²
Hers Arièja 130 km 1350 km²
Seille Mosèla 130 km
Saulx Marna 127 km
Ovesa Ròse 123 km
Arroux Léger 120 km
Gave de Pau Ador 120 km 5200 km²
Gave d'Auloron Gave de Pau 120 km
Grand Morin Marna 120 km
Iton Eure 118 km
Ornain Saulx 115 km
Droma Ròse 110 km
Seille Sòna 110 km 2300 km²
Cure Yonne 109 km
Epte Sèina 101 km
Cosson Beuvron 100 km
Chiers Mòsa 112 km dont 100 km en France
Erdre Léger 95 km
Arva Ròse 100 km dont 93 km en France
Cèra Dordonha 90 km
Essonne Sèina 90 km
Petit Morin Marna 90 km
Sambre Mòsa 180 km dont 88 km en França
Cérou Avairon 87,4 km 503 km²
Neste Garona 85km
Ourcq Marna 80 km
Gave d'Ossau Gave d'Auloron 80 km
Yser Mar del Nòrd 78 km
Salat Garona 78km
Avre Eure 72 km
Helpe Majeure Sambre 67 km - -
Fier Ròse 66 km
Vonne Vinhana 62 km - -
Selle Escaut 53 km - -
Helpe Mineure Sambre 51 km - -
Orge Sèina 51 km 951 km² -
Couze Chambon Alèir 50 km - -
Couze Pavin Alèir 50 km - -
Vesgre Eure 46 km - -
Ille Vilaine 45 km - -
Selves Trueire 44 km - -
Lawe Lys 42 km - -
Rémarde Orge 37 km 289 km²
Mauldre Sèina 35 km
Yvette Orge 34 km 278 km²
Clarence Lys 32 km
Écaillon Escaut 32 km
Rhonelle Escaut 32 km
Marque Deûle 30 km
Linon Rance 27 km
Minette Couesnon 25 km 92 km²
Hem Aa 24 km
Eau Bourde Garona 24 km
Solre Sambre 23 km
Course Canche 22 km
Ru de Gally Mauldre 22 km
Vaucouleurs Sèina 21 km
Nauze Dordonha 17 km
Tarsy Sambre 14 km
Cligneux Sambre 11 km
Beuze Nauze 9 km
Raunel Nauze 8 km
Flamenne Sambre 7 km
Mamarel Nauze 4 km
Thiou Fier 3,5 km
Nave Clarence km
Ternoise Canche km
Marmanda de Char  ? km
Vernaison Bourne  ? km
Nonette Oise 41 km


Vejatz tanben[modificar | modificar la font]