Lista de las capitalas del mond

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar

Aquesta lista se basa sus la meteissa referéncia que la lista dels païses del mond.

Capitalas dels païses que lor independéncia es generalament reconeguda[modificar | modificar la font]

Lista triada per capitala Lista triada per Estat
Capitala Estat
Abidjan Flag of Côte d'Ivoire.svg Còsta d'Evòri (sèti de las ambassadas)
Abu Dhabi Flag of the United Arab Emirates.svg Emirats Arabis Units
Abuja Flag of Nigeria.svg Nigèria
Accra Flag of Ghana.svg Ghana
Ashgabat Flag of Turkmenistan.svg Turcmenistan
Addis Abeba Flag of Ethiopia.svg Etiopia
Argièr Flag of Algeria.svg Argeria
Amman Flag of Jordan.svg Jordania
Amsterdam Païses Basses Païses Basses (constitucionala)
Andòrra la Vièlha Andòrra Andòrra
Ankara Flag of Turkey.svg Turquia
Antananarivo Flag of Madagascar.svg Madagascar
Apia Flag of Samoa.svg Samoa
Asmara Flag of Eritrea.svg Eritrèa
Astana Flag of Kazakhstan.svg Cazacstan
Asunción Flag of Paraguay.svg Paraguai
Atenas Flag of Greece.svg Grècia
Bagdad Flag of Iraq.svg Iraq
Bakó Flag of Azerbaijan.svg Azerbaitjan
Bamako Flag of Mali.svg Mali
Bandar Seri Begawan Flag of Brunei.svg Brunei
Bangkòk Flag of Thailand.svg Tailàndia
Bangui Flag of the Central African Republic.svg Centreafrica
Banjul Flag of The Gambia.svg Gàmbia
Basseterre Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Sant Cristòl e Nevis
Belgrad Flag of Serbia.svg Serbia
Belmopán Flag of Belize.svg Belize
Berlin Flag of Germany.svg Alemanha
Bèrna Flag of Switzerland.svg Soïssa
Beirot Flag of Lebanon.svg Liban
Bishkek Flag of Kyrgyzstan.svg Quirguizstan
Bissau Flag of Guinea-Bissau.svg Guinèa Bissau
Bloemfontein Flag of South Africa.svg Sud-Africa (capitala judiciària)
Bogotà Flag of Colombia.svg Colómbia
Brasília Flag of Brazil.svg Brasil
Bratislava Flag of Slovakia.svg Eslovaquia
Brazzaville Flag of the Republic of the Congo.svg Còngo
Bridgetown Flag of Barbados.svg Barbados
Brussèlas Belgica Belgica
Bucarèst Flag of Romania.svg Romania
Budapèst Flag of Hungary.svg Ongria
Buenos Aires Flag of Argentina.svg Argentina
Bujumbura Flag of Burundi.svg Burundi
Lo Caire Flag of Egypt.svg Egipte
Canberra Flag of Australia.svg Austràlia
Lo Cap Flag of South Africa.svg Sud-Africa (sèti del Parlament)
Caracas Flag of Venezuela (state).svg Veneçuèla
Castries Flag of Saint Lucia.svg Santa Lúcia
Chişinău Flag of Moldova.svg Moldàvia
Colombo Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka (economica)
Conakry Flag of Guinea.svg Guinèa
Copenaga Flag of Denmark.svg Danemarc
Cotonou Flag of Benin.svg Benin (sèti del govèrn e de las ambassadas)
Dhaka Flag of Bangladesh.svg Bangladèsh
Dakar Flag of Senegal.svg Senegal
Damasc Flag of Syria.svg Siria
Dar es Salaam Flag of Tanzania.svg Tanzania (anciana, sèti de las ambassadas)
Majuro Flag of the Marshall Islands.svg Marshall
Dili Flag of East Timor.svg Timòr Èst
Jiboti Flag of Djibouti.svg Jiboti
Dodoma Flag of Tanzania.svg Tanzania (novèla)
Doha Flag of Qatar.svg Qatar
Doshambe Flag of Tajikistan.svg Tatgiquistan
Dublin Flag of Ireland.svg Irlanda
Erevan Flag of Armenia.svg Armenia
Freetown Flag of Sierra Leone.svg Sierra Leone
Estocòlme Flag of Sweden.svg Suècia
Sucre Flag of Bolivia.svg Bolívia (constitucionala)
Funafuti Flag of Tuvalu.svg Tuvalu
Gaborone Flag of Botswana.svg Botswana
Georgetown Flag of Guyana.svg Guyana
Guatemala Flag of Guatemala.svg Guatemala
Hanòi Flag of Vietnam.svg Vietnam
Harare Flag of Zimbabwe.svg Zimbabwe
L'Avana Flag of Cuba.svg Cuba
L'Aia Païses Basses Païses Basses (residéncia del sobeiran, sèti del govèrn, del Parlament, de las ambassadas)
Helsinki Flag of Finland.svg Finlàndia
Honiara Flag of the Solomon Islands.svg Salamon
Islamabad Flag of Pakistan.svg Paquistan
Jakarta Flag of Indonesia.svg Indonesia
Jerusalèm Flag of Israel.svg Israèl (capitala autorevendicada non reconeguda per la comunautat internacionala)
Kabol Flag of Afghanistan.svg Afganistan
Kampala Flag of Uganda.svg Oganda
Katmandó Flag of Nepal.svg Nepal
Khartom Flag of Sudan.svg Sodan
Kyiiv Flag of Ukraine.svg Ucraïna
Kigali Flag of Rwanda.svg Rwanda
Kingston Flag of Jamaica.svg Jamaica
Kingstown Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Sant Vincenç e las Grenadinas
Kinshasa Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Republica Democratica de Còngo
Koror Flag of Palau.svg Belau (anciana)
Kowait Flag of Kuwait.svg Kowait
Kuala Lumpur Flag of Malaysia.svg Malàisia
Liuravila Flag of Gabon.svg Gabon
Lilongwe Flag of Malawi.svg Malawi
Lima Flag of Peru.svg Peró
Lisbona Flag of Portugal.svg Portugal
Ljubljana Flag of Slovenia.svg Eslovènia
Lobamba Flag of Swaziland.svg Swaziland (legislativa)
Lomé Flag of Togo.svg Tògo
Londres Flag of the United Kingdom.svg Reialme Unit
Luanda Flag of Angola.svg Angòla
Lusaka Flag of Zambia.svg Zambia
Luxemborg Flag of Luxembourg.svg Luxemborg
Madrid Espanha Espanha
Malabo Flag of Equatorial Guinea.svg Guinèa Eqüatoriala
Malé Flag of Maldives.svg Maldivas
Managua Flag of Nicaragua.svg Nicaragua
Manama Flag of Bahrain.svg Bahrayn
Manila Flag of the Philippines.svg Filipinas
Maputo Flag of Mozambique.svg Moçambic
Mascate Flag of Oman.svg Oman
Maseru Flag of Lesotho.svg Lesotho
Mbabane Flag of Swaziland.svg Swaziland (administrativa e judiciària)
Melekeok Flag of Palau.svg Belau (Novèla)
Ciutat de Mexic Mexic Mexic
Minsk Flag of Belarus.svg Bielorussia
Mogadishu Flag of Somalia.svg Somalia
Mónegue Flag of Monaco.svg Mónegue
Monròvia Flag of Liberia.svg Libèria
Montevideo Flag of Uruguay.svg Uruguai
Moròni Flag of the Comoros.svg Comòras
Moscòu Flag of Russia.svg Russia
Nairobi Flag of Kenya.svg Kenya
Nassau Flag of the Bahamas.svg Bahamas
N'Djamena Flag of Chad.svg Chad
New Delhi Índia Índia
Nicosia Flag of Cyprus.svg Chipre
Nouakchott Flag of Mauritania.svg Mauritània
Nuku'alofa Flag of Tonga.svg Tònga
Òslo Flag of Norway.svg Norvègia
Ottawa Flag of Canada.svg Canadà
Ouagadougou Flag of Burkina Faso.svg Burkina Faso
Ulaan Baatar Flag of Mongolia.svg Mongolia
Palikir Flag of the Federated States of Micronesia.svg Micronesia
Ciutat de Panamà Flag of Panama.svg Panamà
Paramaribo Flag of Suriname.svg Surinam
París França França
La Paz Flag of Bolivia.svg Bolívia (sèti del govèrn e de las ambassadas)
Pequin Flag of the People's Republic of China.svg China
Phnom Penh Flag of Cambodia.svg Cambòtja
Podgorica Flag of Montenegro.svg Montenegro
Port Louis Flag of Mauritius.svg Maurici
Port Moresby Flag of Papua New Guinea.svg Papoa-Nòva Guinèa
Port Vila Flag of Vanuatu.svg Vanuatu
Port-au-Prince Flag of Haiti.svg Aïtí
Port of Spain Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinitat e Tobago
Porto Novo Flag of Benin.svg Benin (constitucionala)
Praga Flag of the Czech Republic.svg Republica Chèca
Praia Flag of Cape Verde.svg Cap Verd
Pretòria Flag of South Africa.svg Sud-Africa (capitala administrativa e sèti del govèrn)
Naypyidaw Flag of Myanmar.svg Birmania
Pyeongyang Flag of North Korea.svg Corèa del Nòrd
Quito Flag of Ecuador.svg Eqüator
Rabat Flag of Morocco.svg Marròc
Reykjavík Flag of Iceland.svg Islàndia
Riga Flag of Latvia.svg Letònia
Riyad Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita
Roma Flag of Italy.svg Itàlia
Roseau Flag of Dominica.svg Dominica
Sant Domingo Flag of the Dominican Republic.svg Republica Dominicana
Saint George's Flag of Grenada.svg Grenada
Saint John's Flag of Antigua and Barbuda.svg Antigua e Barbuda
Sant Marin Flag of San Marino.svg Sant Marin
San José Flag of Costa Rica (state).svg Còsta Rica
San Salvador Flag of El Salvador.svg Lo Salvador
Sanaa Flag of Yemen.svg Iemèn
Santiago Flag of Chile.svg Chile
São Tomé Flag of Sao Tome and Principe.svg São Tomé e Príncipe
Sarajevo Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bòsnia e Ercegovina
Seol Flag of South Korea.svg Corèa del Sud
Singapor Flag of Singapore.svg Singapor
Skopje Flag of Macedonia.svg Republica de Macedònia
Sòfia Flag of Bulgaria.svg Bulgaria
Sri Jayawardenepura Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka (legislativa)
Suva Flag of Fiji.svg Fiji
Tashkent Flag of Uzbekistan.svg Ozbequistan
Taipei Flag of the Republic of China.svg Taiwan
Tallinn Flag of Estonia.svg Estònia
Tarawa Sud Flag of Kiribati.svg Kiribati
Tbilissi Flag of Georgia.svg Georgia
Tegucigalpa Flag of Honduras.svg Honduras
Teheran Flag of Iran.svg Iran
Tel Aviv Flag of Israel.svg Israèl (capitala reconeguda per la comunautat internacionala)
Thimphu Flag of Bhutan.svg Botan
Tirana Flag of Albania.svg Albania
Tòquio Flag of Japan (bordered).svg Japon
Trípol Flag of Libya.svg Libia
Tunis Flag of Tunisia.svg Tunisia
Vaduz Flag of Liechtenstein.svg Liechtenstein
La Valeta Flag of Malta.svgMalta
Varsòvia Flag of Poland.svg Polonha
Victòria Flag of Seychelles.svg Seichèlas
Viena Àustria Àustria
Viengchan Flag of Laos.svg Laos
Vilnius Flag of Lithuania.svg Lituània
Washington Flag of the United States.svg Estats Units
Wellington Flag of New Zealand.svg Nòva Zelanda
Windhoek Flag of Namibia.svg Namibia
Yamoussoukro Flag of Côte d'Ivoire.svg Còsta d'Evòri (politica)
Yaoundé Flag of Cameroon.svg Cameron
Yaren Flag of Nauru.svg Nauru (capitala de facto)
Zagrèb Flag of Croatia.svg Croàcia
Estat Capitala
Flag of Afghanistan.svg Afganistan Kabol
Flag of South Africa.svg Sud-Africa Pretòria (capitala administrativa e sèti del govèrn)
Lo Cap (sèti del Parlament)
Bloemfontein (capitala judiciària)
Flag of Albania.svg Albania Tirana
Flag of Algeria.svg Argeria Argièr
Flag of Germany.svg Alemanha Berlin
Andòrra Andòrra Andòrra la Vièlha
Flag of Angola.svg Angòla Luanda
Flag of Antigua and Barbuda.svg Antigua e Barbuda Saint John's
Flag of Saudi Arabia.svg Arabia Saudita Riyad
Flag of Argentina.svg Argentina Buenos Aires
Flag of Armenia.svg Armenia Erevan
Flag of Australia.svg Austràlia Canberra
Àustria Àustria Viena
Flag of Azerbaijan.svg Azerbaitjan Bakó
Flag of the Bahamas.svg Bahamas Nassau
Flag of Bahrain.svg Bahrayn Manama
Flag of Bangladesh.svg Bangladèsh Dhaka
Flag of Barbados.svg Barbados Bridgetown
Belgica Belgica Brussèlas
Flag of Belize.svg Belize Belmopán
Flag of Benin.svg Benin Porto Novo (constitucionala)
Cotonou (sèti del govèrn e de las ambassadas)
Flag of Bhutan.svg Botan Thimphu
Flag of Belarus.svg Bielorussia Minsk
Flag of Myanmar.svg Birmania Naypyidaw
Flag of Bolivia.svg Bolívia Sucre (constitucionala)
La Paz (sèti del govèrn e de las ambassadas)
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bòsnia e Ercegovina Sarajevo
Flag of Botswana.svg Botswana Gaborone
Flag of Brazil.svg Brasil Brasília
Flag of Brunei.svg Brunei Bandar Seri Begawan
Flag of Bulgaria.svg Bulgaria Sòfia
Flag of Burkina Faso.svg Burkina Faso Ouagadougou
Flag of Burundi.svg Burundi Bujumbura
Flag of Cambodia.svg Cambòtja Phnom Penh
Flag of Cameroon.svg Cameron Yaoundé
Flag of Canada.svg Canadà Ottawa
Flag of Cape Verde.svg Cap Verd Praia
Flag of the Central African Republic.svg Centreafrica Bangui
Flag of Chile.svg Chile Santiago
Flag of the People's Republic of China.svg China Pequin
Flag of Cyprus.svg Chipre Nicosia
Flag of Colombia.svg Colómbia Bogotà
Flag of the Comoros.svg Comòras Moròni
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Republica Democratica de Còngo Kinshasa
Flag of the Republic of the Congo.svg Còngo Brazzaville
Flag of North Korea.svg Corèa del Nòrd Pyeongyang
Flag of South Korea.svg Corèa del Sud Seol
Flag of Costa Rica (state).svg Còsta Rica San José
Flag of Côte d'Ivoire.svg Còsta d'Evòri Yamoussoukro (politica)
Abidjan (sèti de las ambassadas)
Flag of Croatia.svg Croàcia Zagrèb
Flag of Cuba.svg Cuba L'Avana
Flag of Denmark.svg Danemarc Copenaga
Flag of Djibouti.svg Jiboti Jiboti
Flag of the Dominican Republic.svg Republica Dominicana Sant Domingo
Flag of Dominica.svg Dominica Roseau
Flag of Egypt.svg Egipte Lo Caire
Flag of the United Arab Emirates.svg Emirats Arabis Units Abu Dhabi
Flag of Ecuador.svg Eqüator Quito
Flag of Eritrea.svg Eritrèa Asmara
Espanha Espanha Madrid
Flag of Estonia.svg Estònia Tallinn
Flag of the United States.svg Estats Units Washington
Flag of Ethiopia.svg Etiopia Addis Abeba
Flag of Fiji.svg Fiji Suva
Flag of Finland.svg Finlàndia Helsinki
França França París
Flag of Gabon.svg Gabon Liuravila
Flag of The Gambia.svg Gàmbia Banjul
Flag of Georgia.svg Georgia Tbilissi
Flag of Ghana.svg Ghana Accra
Flag of Greece.svg Grècia Atenas
Flag of Grenada.svg Grenada Saint George's
Flag of Guatemala.svg Guatemala Guatemala
Flag of Guinea.svg Guinèa Conakry
Flag of Guinea-Bissau.svg Guinèa Bissau Bissau
Flag of Equatorial Guinea.svg Guinèa Eqüatoriala Malabo
Flag of Guyana.svg Guyana Georgetown
Flag of Haiti.svg Aïtí Port-au-Prince
Flag of Honduras.svg Honduras Tegucigalpa
Flag of Hungary.svg Ongria Budapèst
Índia Índia New Delhi
Flag of Indonesia.svg Indonesia Jakarta
Flag of Iraq.svg Iraq Bagdad
Flag of Iran.svg Iran Teheran
Flag of Ireland.svg Irlanda Dublin
Flag of Iceland.svg Islàndia Reykjavík
Flag of Israel.svg Israèl Tel Aviv (capitala reconeguda per la comunautat internacionala)
Jerusalèm (capitala autorevendicada non reconeguda per la comunautat internacionala)
Flag of Italy.svg Itàlia Roma
Flag of Jamaica.svg Jamaica Kingston
Flag of Japan (bordered).svg Japon Tòquio
Flag of Jordan.svg Jordania Amman
Flag of Kazakhstan.svg Cazacstan Astana
Flag of Kenya.svg Kenya Nairobi
Flag of Kyrgyzstan.svg Quirguizstan Bishkek
Flag of Kiribati.svg Kiribati Tarawa Sud
Flag of Kuwait.svg Kowait Kowait
Flag of Laos.svg Laos Viengchan
Flag of Lesotho.svg Lesotho Maseru
Flag of Latvia.svg Letònia Riga
Flag of Lebanon.svg Liban Beirot
Flag of Liberia.svg Libèria Monròvia
Flag of Libya.svg Libia Trípol
Flag of Liechtenstein.svg Liechtenstein Vaduz
Flag of Lithuania.svg Lituània Vilnius
Flag of Luxembourg.svg Luxemborg Luxemborg
Flag of Macedonia.svg Republica de Macedònia Skopje
Flag of Madagascar.svg Madagascar Antananarivo
Flag of Malaysia.svg Malàisia Kuala Lumpur
Flag of Malawi.svg Malawi Lilongwe
Flag of Maldives.svg Maldivas Malé
Flag of Mali.svg Mali Bamako
Flag of Malta.svgMalta La Valeta
Flag of Morocco.svg Marròc Rabat
Flag of the Marshall Islands.svg Marshall Majuro
Flag of Mauritius.svg Maurici Port Louis
Flag of Mauritania.svg Mauritània Nouakchott
Mexic Mexic Ciutat de Mexic
Flag of the Federated States of Micronesia.svg Micronesia Palikir
Flag of Moldova.svg Moldàvia Chişinău
Flag of Monaco.svg Mónegue Mónegue
Flag of Mongolia.svg Mongolia Ulaan Baatar
Flag of Montenegro.svg Montenegro Podgorica
Flag of Mozambique.svg Moçambic Maputo
Flag of Namibia.svg Namibia Windhoek
Flag of Nauru.svg Nauru Yaren (capitala de facto)
Flag of Nepal.svg Nepal Katmandó
Flag of Nicaragua.svg Nicaragua Managua
Flag of Niger.svg Nigèr Niamey
Flag of Nigeria.svg Nigèria Abuja
Flag of Norway.svg Norvègia Òslo
Flag of New Zealand.svg Nòva Zelanda Wellington
Flag of Oman.svg Oman Mascate
Flag of Uganda.svg Oganda Kampala
Flag of Uzbekistan.svg Ozbequistan Tashkent
Flag of Pakistan.svg Paquistan Islamabad
Flag of Palau.svg Belau Koror (abans octobre 2006)
Melekeok
Flag of Panama.svg Panamà Ciutat de Panamà
Flag of Papua New Guinea.svg Papoa-Nòva Guinèa Port Moresby
Flag of Paraguay.svg Paraguai Asunción
Païses Basses Païses Basses Amsterdam (constitucionala)
L'Aia (residéncia del sobeiran, sèti del govèrn, del Parlament, de las ambassadas)
Flag of Peru.svg Peró Lima
Flag of the Philippines.svg Filipinas Manila
Flag of Poland.svg Polonha Varsòvia
Flag of Portugal.svg Portugal Lisbona
Flag of the Czech Republic.svg Republica Chèca Praga
Flag of Qatar.svg Qatar Doha
Flag of Romania.svg Romania Bucarèst
Flag of the United Kingdom.svg Reialme Unit Londres
Flag of Russia.svg Russia Moscòu
Flag of Rwanda.svg Rwanda Kigali
Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Sant Cristòl e Nevis Basseterre
Flag of Saint Lucia.svg Santa Lúcia Castries
Flag of San Marino.svg Sant Marin Sant Marin
Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Sant Vincenç e las Grenadinas Kingstown
Flag of the Solomon Islands.svg Salamon Honiara
Flag of El Salvador.svg Lo Salvador San Salvador
Flag of Samoa.svg Samoa Apia
Flag of Sao Tome and Principe.svg São Tomé e Príncipe São Tomé
Flag of Senegal.svg Senegal Dakar
Flag of Serbia.svg Serbia Belgrad
Flag of Seychelles.svg Seichèlas Victòria
Flag of Sierra Leone.svg Sierra Leone Freetown
Flag of Singapore.svg Singapor Singapor
Flag of Slovakia.svg Eslovaquia Bratislava
Flag of Slovenia.svg Eslovènia Ljubljana
Flag of Somalia.svg Somalia Mogadishu
Flag of Sudan.svg Sodan Khartom
Flag of Sri Lanka.svg Sri Lanka Colombo (economica)
Sri Jayawardenepura (oficiala)
Flag of Sweden.svg Suècia Estocòlme
Flag of Switzerland.svg Soïssa Bèrna
Flag of Suriname.svg Surinam Paramaribo
Flag of Swaziland.svg Swaziland Mbabane (administrativa e judiciària)
Lobamba (legislativa)
Flag of Syria.svg Siria Damasc
Flag of the Republic of China.svg Taiwan Taipei
Flag of Tajikistan.svg Tatgiquistan Doshambe
Flag of Tanzania.svg Tanzania Dar es Salaam (administrativa, sèti de las ambassadas)
Dodoma (oficiala)
Flag of Chad.svg Chad N'Djamena
Flag of Thailand.svg Tailàndia Bangkòk
Flag of East Timor.svg Timòr Èst Dili
Flag of Togo.svg Tògo Lomé
Flag of Tonga.svg Tònga Nuku'alofa
Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinitat e Tobago Port of Spain
Flag of Tunisia.svg Tunisia Tunis
Flag of Turkmenistan.svg Turcmenistan Ashgabat
Flag of Turkey.svg Turquia Ankara
Flag of Tuvalu.svg Tuvalu Funafuti
Flag of Ukraine.svg Ucraïna Kyiiv
Flag of Uruguay.svg Uruguai Montevideo
Flag of Vanuatu.svg Vanuatu Port Vila
Flag of Venezuela (state).svg Veneçuèla Caracas
Flag of Vietnam.svg Vietnam Hanòi
Flag of Yemen.svg Iemèn Sanaa
Flag of Zambia.svg Zambia Lusaka
Flag of Zimbabwe.svg Zimbabwe Harare

Vejatz tanben[modificar | modificar la font]