Lista Reiau d'Abidòs

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Anar a : navigacion, Recercar
Cartocha istòria1.jpg
Articles de la seria Istòria
Periòdes
Periòde predinastic
Periòde tinita - Ancian Empèri
Ièr periòde intermediari
Mejan Empèri
IInd periòde intermediari
Novèl Empèri
IIIen periòde intermediari
Bassa epòca
Dinastias
0 - Ièra - IInda - IIIena - IVena - Vena - VIena - VIIena - VIIIena - IXena - Xena - XIena - XIIena - XIIIena - XIVena - XVena - XVIena - XVIIena - XVIIIena - XIXena - XXena - XXIena - XXIIena - XXIIIena - XXIVena - XXVena - XXVIena - XXVIIena - XXVIIIena - XXIXena - XXXena - XXXIena - Los Ptolomèus
Dessenh de la debuta de la lista dab Seti Ièr l'amuishant au son hilh, lo futur Rameses II.

La Lista Reiau d'Abidòs que ho gravada peu faraon Seti Ièr en bèth mentàver los noms de 76 reis qui'u precedín.

Que'ns da atau informacions preciosas sus l'istòria egipciana a maugrat d'estar a l'origina un document cultuau meilèu que non pas istòric (la hemna faraon Hatchepsot e l'eretic Amenòfis IV n'i son atau pas mentavuts).

Lista completa[modificar | modificar la font]

Dessenh de la lista sancera, las duas purmeras linhas dab los cartoches deus rei e la darrèra dab repetant los noms de Seti Ièr


Ièra Dinastia[modificar | modificar la font]

Cartoche 1 a 8 Nom marcat sus la lista Non generaument emplegat
Cartouches 1 to 8 (Click to enlarge)
1 Meni Menes
2 Teti Her-Aha
3 Iti Djer
4 Ita Oadji
5 Septi Den
6 Meribiap Adjib
7 Semsu Semerkhet
8 Qebeh Qaa

IIau dinastia[modificar | modificar la font]

Cartocha 9 a 14 Nom marcat sus la lista Nom generaument emplegat
Cartouches 9 to 14 (Click to enlarge)
9 Bedjaó Hetepsekhemoi
10 Kakaó Nebra
11 Banetjer Nineter
12 Oadjnas Oneg
13 Sendi Senedj
14 Djadjay Khasekhemoi

IIIau dinastia[modificar | modificar la font]

Cartoche 15 a 19 Nom marcat sus la lista Nom generaument emplegat
Cartouches 15 to 19 (Click to enlarge)
15 Nebka Sanakht
16 Netjerikhet Djoser Djòser
17 Teti Sekhemkhet
18 Sedjes Khaba
19 Neferkara Honí

IVau dinastia[modificar | modificar la font]

Cartoche 20 a 25 Nom marcat sus la lista Nom generaument emplegat
Cartouches 20 to 25 (Click to enlarge)
20 Sneferu Seneferó
21 Khofo Khofo
22 Djedefre Djedefra
23 Khafra Khafra
24 Menkaura Menkaora
25 Shepseskaf Shepsekaf

Vau dinastia[modificar | modificar la font]

Cartoche 26 a 33 Nom marcat sus la lista Nom generaument emplegat
Cartouches 26 to 33 (Click to enlarge)
26 Userkaf Oserkaf
27 Sahure Sahora
28 Kakai Neferirkara-Kakai
29 Neferefre Raneferef
30 Nyuserre Nioserra (Ini)
31 Menkauhor Menkaoher (Kaio)
32 Djedkare Djedkara (Isesi)
33 Onís Onís

VIau Dinastia[modificar | modificar la font]

Cartoche 34 a 39 Nom marcat sus la lista Nom generaument emplegat
Cartouches 34 to 39 (Click to enlarge)
34 Teti Teti
35 Oserkara Oserkara
36 Merire Pepi I Merira
37 Merenra Merenra I Nemtiemsaf II
38 Neferkara Pepi II Neferkara
39 Merenra Saemsaf Merenra II Nemtiemsaf

VIIau e VIIIau Dinatias[modificar | modificar la font]

Cartoche 40 a 47 Nom marcat sus la lista Nom generaument emplegat
Cartouches 40 to 47 (Click to enlarge)
40 Netjerikare Netjerkare
41 Menkare Menkare
42 Neferkare Neferkare II
43 Neferkare Neby Neferkare Neby
44 Djedkare Shemai Djedkare Shemai
45 Neferkare Khendu Neferkare Khendu
46 Merenhor Merenhor
47 Sneferka Neferkamin

IXau Dinastia[modificar | modificar la font]

Cartoche 48 a 56 Nom marcat sus la lista Nom generaument emplegat
Cartouches 48 to 56 (Click to enlarge)
48 Nikare Nikare
49 Neferkare Tereru Neferkare Tereru
50 Neferkahor Neferkahor
51 Neferkare Pepiseneb Neferkare Pepiseneb
52 Sneferka Anu Neferkamin Anu
53 Kaukara Qakare Ibi
54 Neferkaure Neferkaure II
55 Neferkauhor Neferkauhor
56 Neferirkare Neferirkare

XIau e XIIau Dinastias[modificar | modificar la font]

Cartoche 57 a 61 Nom marcat sus la lista Nom generaument emplegat
Cartouches 57 to 61 (Click to enlarge)
57 Nebhepetre Mentuhotep II
58 Sankhkare Mentuhotep III
59 Sehetepibre Amenemhat I
60 Kheperkare Senusret I
61 Nebukaure Amenemhat II
Cartoche 62 a 65 Nom marcat sus la lista Nom generaument marcat sus la lista
Cartouches 62 to 65 (Click to enlarge)
62 Khakeperre Senusret II
63 Khakaure Senusret III
64 Nemaatre Amenemhat III
65 Maakherure Amenemhat IV

XVIIIau Dinastia[modificar | modificar la font]

Cartoche 66 a 74 Nom marcat sus la lista Nom generaument emplegat
Cartouches 66 to 74 (Click to enlarge)
66 Nebpehtira Ahmose I
67 Djeserkara Amenhotep I
68 Aakheperkara Totmòsis I (Djehotimes I)
69 Aakheperenra Totmòsis II (Djehotimes II)
70 Menkheperra Totmòsis III (Djehotimes III)
71 Aakheperura Amenhotep II
72 Menkheperura Totmòsis IV (Djehotimes IV)
73 Nebmaatra Amenhotep III
74 Djeserkheperura
Setepenra
Haremheb

XIXau Dinastia[modificar | modificar la font]

Cartoche 75 a 76 Nom marcat sus la lista Nom generaument emplegat
Cartouches 75 and 76 (Click to enlarge)
75 Menpehtira Ramesses I
76 Menmaatra Seti I
All Gizah Pyramids.jpg Portal Egiptopèdia
Accedissètz dirèctament als articles de Wikipèdia concernent l'Egipte antica :

Istòria | Geografia | Organizacion politica | Faraon | Art | Mitologia | Dius | Vida vidanta | Bibliografia | Egiptològs | Lexic