Kyle XY

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.

Kyle XY es una seria televisada americana que conta l'istòria d'un jovent, Kyle, que se revelha per un bòsc fòra de Seattle, Washington sens brica de sovenirs de sa vida fins alara. La seria sèc Kyle dins sos ensages per comprendre los mistèris de qual es, coma per exemple perqué a pas d'embonilh o perqué se remembra pas de quand èra dròlle.

Lo programa s'estrenèt lo 26 de junh de 2006 sus la ret ABC Family; d'unes episòdis que i a son tanben difusats per ABC e se pòdon trobar sus iTunes Store[1]

Après una primièra sason de 10 episòdis sus ABC Family pendent l'estiu de 2006, un total de 23 episòdis foguèron comandats per la segonda sason. Lo filmatge dobriguèt lo talh lo 11 de junh de 2007 amb de redifusions sus ABC que comencèron lo 15 de junh de 2007.[2]

Sinòpsi[modificar | Modificar lo còdi]

Kyle es un adolescent de 16 ans que se revelha per un bòsc a la talvera de Seattle, complètament nud e sens cap de remembrança de sa vida passada. Kyle es coma un nenet que ven de nàisser per çò que li mancan los elements basics de la vida en societat. Sap pas res del manjar, del beure o de cossí comunicar amb lo monde. Quand Kyle sòrt del bòsc e comença de caminar pel vesinatge es arrestat per la polícia. Coma capitan pas de l'identificar, lo menan dins un centre juvenil que i descuèrbon qu'a pas d'embonilh. Nicole Trager, una psiquiatra s'interèssa al cas de Kyle. Se tracha que Kyle pòt pas demorar al centre e lo fa sègre a l'ostal mentre que la polícia cerca sa familha. La seria sèc Kyle e la familha Trager dins son evolucion sociala e sa recèrca de responsas sus son passat.

Actors[modificar | Modificar lo còdi]

Actors principals[modificar | Modificar lo còdi]

Ròtles recurrents[modificar | Modificar lo còdi]

Musica[modificar | Modificar lo còdi]

Lo 22 de mai de 2007 una benda sonora de Kyle XY s'estrenèt, lo meteis jorn que l'estrena del DVD de la primièra sason. Aquesta es la lista dels cançons:

Chris Mollere baileja la musica de la seria. Michael Suby escriguèt lo generic, tant coma la màger part de las replicas. Ni lo generic ni las musicas de fons son pas sul CD de la seria.

Forraborra[modificar | Modificar lo còdi]

  • Dins lo primièr episòdi la television anóncia que se trobèt en riba de mar una dròlla que se perdèt la memòria. Cap de referéncia li es pas facha dempuèi.
  • Lo decòr de la seria sembla lo de John Doe, tot ben que foguèt creada, çò dison, abans qu'aquela venguèt una seria. Atanben a Kyle li diguèron John Doe dins l'institucion juvenila del començament de la seria, nom que donan dins los espitals americans a la personas sens identitat. [3]
  • Lo nom d'ostal de Declan, McDunaugh, es pas desvelat abans l'episòdi 6 ("Blame It on the Rain"), quand Declan encontra Stephen Trager. (en) The show's website originally mentioned it as being "McMannus" (Declan MacManus is the real name of Elvis Costello), while closed captioning for the show identified it as "McDunaugh". The alternate reality game mistakenly indicated that it was "Tanner," which was actually the last name of Charlie, Amanda's boyfriend.

Ligams extèrnes[modificar | Modificar lo còdi]

Nòtas & referéncias[modificar | Modificar lo còdi]

<references>

  1. Modèl:Cite news
  2. Error en títol o url.
  3. Error en títol o url.