Jair Bolsonaro

Un article de Wikipèdia, l'enciclopèdia liura.
Jair Bolsonaro
President de Bandièra de Brasil Brasil


Mandat 1
1èr de genièr de 2019 -
Predecessor Michel Temer
Successor
Elegit(ida) lo {{{eleccion}}}


Biografia
Naissença 21 de març de 1955
Glicério, São Paulo, Brasil
Decès
Luòc de decès
Conjunt(s) Michelle Bolsonaro
Enfant(s) {{{enfants}}}
Nacionalitat brasilian
Diplomat {{{universitat}}}
Profession òme politic
militar
Religion catolicisme

'

Jair Messias Bolsonaro (Glicério, 21 de març de 1955) es un òme politic brasilèr, elegit president de la Republica federativa de Brasil en 2018. Dintra en foncions lo 1èr de genièr de 2019.

Militar de profession, s'enaucèt al grad de capitani, puèi daissèt l’armada en rason de conflictes amb sa ierarquia.

Se lancèt en politica, e foguèt elegit en 1990 deputat federal a Rio de Janeiro, amb l’etiqueta del Partit democrata crestian. De longa reelegit dempuèi, jos las etiquetas del Partit progressista reformador e del Partit progressista, en tot cambiant de còps d'etiqueta en cors de legislatura.

Sas presas de posicion controversiadas, especialament al respècte de las femnas, dels omosexuals, dels Negres e dels pòbles indigènas, atal coma sa nostalgia per la dictatura militara de 1964-1985, li valon d'èstre classat a l'extrèma drecha de l'escaquièr politic brasilièr.

Candidat del Partit social-liberal (PSL) a l'eleccion presidenciala de 2018, foguèt victima pendant la campanha d'une temptativa d’assassinat de la part d’un militant d'extrèma esquèrra que lo nafrèt grevament. Foguèt elegit al segond torn fàcia a Fernando Haddad amb 55,1 % de las voses.


Precedit per
Michel Temer

President de Brasil
1 de gener de 2019
-
Seguit per
'